Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževe 'kadrovske' poteze

Objava: 30. 06. 2010 / 12:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževe 'kadrovske' poteze

Papež Benedikt XVI. je imenoval nove ljudi na nekatere pomembne položaje v vatikanski kuriji in diplomaciji

Papež Benedikt XVI. je iz starostnih razlogov sprejel odstop dosedanjega prefekta kongregracije za škofe, 76-letnega italijanskega kardinala Giovannija Battista Reja, na njegovo mesto pa imenoval deset let mlajšega kanadskega kardinala Marca Quelleta, ki je doslej služboval kot nadškof v Quebecu.

Mesto prvega prefekta novoustanovljenega papeškega sveta za novo evangelizacijo je papež zaupal 51-letnemu nadškofu Rinu Fisichelli, ki je doslej vodil papeško Akademijo za življenje in bil rektor lateranske univerze.

Nadškofa Fisichello bo pri vodenju Akademije za življenje zamenjal 72-letni Španec Ignacio Carrasco, ki prihaja iz prelature Opus Dei in je bil še doslej v ožjem vodstvo te ustanove, sicer pa je vodilni bioetik na rimski univerzi Sacro Cuore. Fisichellova zamenjava na čelu lateranske univerze pa je 59-letni salezijanec Enrico Dal Cavolo. Širši javnosti je postal znan po duhovnih vajah, ki jih je o letošnjem postu pripravil za papeža in člane kurije.

Širokemu krogu je znano tudi ime 58-letnega nadškofa Celestina Miglioreja, ki je doslej opravljal naloge stalnega opazovalca Svetega sedeža pri Organizaciji združenih narodov. Odslej bo imel položaj apostolskega nuncija v poljskem glavnem mestu, Varšavi, kjer bo nasledil nadškofa Jozefa Kowalczyka, ki je bil nedavno imenovan za poljskega primasa.

Pozornost zbuja še eno imenovanje, in sicer novega voditelja papeškega sveta za edinost kristjanov. 77-letnega nemškega kardinala Walterja Kasperja bo, kar naj bi bilo uradno potrjeno jutri, zamenjal 60-letni Švicar Kurt Koch, dosedanji baselski škof.

Na fotografiji: nadškof Rino Fisichella

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh