Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo sporočilo ameriškim nogometašem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 02. 2017 / 09:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževo sporočilo ameriškim nogometašem

»Naj bo letošnji Super Bowl simbol miru, prijateljstva in solidarnosti za ves svet.«

Papež Frančišek je znova presenetil: ob finalni tekmi pokala v ameriškem nogometu je namenil video sporočilo vsem udeležencem, ki so se ob tej priložnosti zbrali v Houstonu v ameriški zvezni državi Teksas. Veliki športni dogodki, kot je Super Bowl, imajo velik simbolni pomen, sveti oče na posnetku pove v svojem maternem jeziku, španščini. Kažejo namreč na to, »da je mogoče ustvarjati kulturo srečanja in graditi svet miru«.

»Udeležba pri športnih dejavnostih nas povede onkraj osebnega pogleda na življenje, nas na zdrav način uči pomena žrtvovanja ter rasti v spoštovanju in zvestobi pravilom«, meni Frančišek. T.i. »Super Bowl« je najpomembnejši športni dogodek v Združenih državah Amerike in doseže rekordno število gledalcev pred televizijskimi zasloni.

Prvič v zgodovini pa je ob nekem športnem dogodku spregovoril papež. Opazovalci ugibajo, da bi bilo Frančiškovo video sporočilo lahko povezano z novim predsednikom Donaldom Trumpom. Razlagajo ga kot papežev odziv na Trumpovo politiko »America first«. Pred prenosom tekme je Trump sodeloval v pogovoru za televizijsko postajo Fox. To tradicijo je uvedel njegov predhodnik Barack Obama.

»Naj bo letošnji Super Bowl znamenje miru, prijateljstva in solidarnosti za ves svet«, je papež dejal na koncu sporočila. V letošnjem finalu ameriškega nogometa sta se pomerili moštvi »New England Patriots« in »Atlanta Falcons«.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh