Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Paraolimpijske igre v Tokiu so se začele

Objava: 24. 08. 2021 / 16:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2021 / 16:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Paraolimpijske igre v Tokiu so se začele
Med več kot 4.500 športniki sodelujejo tudi slovenski, na odprtju je ekipo na stadion v vlogi zastavonoše vodil lokostrelec Dejan Fabčič FOTO: tokio2020.zsis.si

Paraolimpijske igre v Tokiu so se začele

V Tokiu so se danes na olimpijskem stadionu s slavnostnim odprtjem začele paraolimpijske igre, ki so v zadnjih desetletjih postale neločljiv del olimpijskega dogajanja.

S slovesnostjo ob odprtju se torej začenja drugi del letošnjega olimpijskega športnega poletja, na paraolimpijskih igrah pa bodo najboljši športniki invalidi na svetu v japonski prestolnici tekmovali do 5. septembra.

Kot poroča STA, so se na olimpijskem stadionu v mimohodu že predstavile vse sodelujoče ekipe, nato pa je japonski cesar Naruhito igre razglasil za uradno odprte. Ob koncu slovesnosti je zagorel še paraolimpijski ogenj.

Med več kot 4.500 športniki sodelujejo tudi slovenski, na odprtju je ekipo na stadion v vlogi zastavonoše vodil lokostrelec Dejan Fabčič.

Namiznoteniškega igralca Luko Trtnika že jutri, prvi dan tekmovanj, čakajo prve kvalifikacije.

Tekmovanja se začenjajo jutri, prvi Slovenec, ki bo zastopal našo državo, pa bo namiznoteniški igralec Luka Trtnik, ki ga že prvi dan tekmovanj čakajo prve kvalifikacije.

Luka Trtnik je poleg kolesarja Aneja Dopliharja in plavalca Tima Žnidaršiča Svenška v naši ekipi popoln novinec, izkušeni del športne ekipe pa predstavljajo strelca Franc Pinter, ki se na paraolimpijske igre podaja že osmič, in Franček Gorazd Tiršek, ki je že dvakrat dosegel srebrno uvrstitev, ter Dejan Fabčič in atlet Henrik Plank, ki se iger udeležujeta tretjič. Slovensko odpravo vodi dr. Boro Štrumbelj.

Na tokratnih paralimpijskih igrah nastopa 4.537 športnikov, ki prihajajo iz 162 držav, pomerili se bodo v 22 športih, razdelili pa bodo 539 kompletov kolajn. Pomembno razliko v primerjavi s preteklimi olimpijskimi igrami predstavlja to, da bo te igre s tribun v okviru različnih šolskih programov lahko spremljalo 130.000 otrok z območja japonske prestolnice.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh