Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pastoralni obisk med rojaki v Bariločah in Mendozi

Za vas pišejo:
A. J., Spletno uredništvo
Objava: 19. 11. 2022 / 18:21
Oznake: Družba, Svet, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2022 / 07:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pastoralni obisk med rojaki v Bariločah in Mendozi
Škof Jamnik med Slovenci v Argentini. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Pastoralni obisk med rojaki v Bariločah in Mendozi

Ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik je v teh dneh na obisku med Slovenci v Argentini. V sredo se je v Bariločah srečal s slovensko skupnostjo, ki se vsako nedeljo zbira pri sveti maši v Slovenskem domu. Lazarist Branko Jan skrbi za duhovno oskrbo Slovencev, hkrati pa je župnik na župniji za špansko govoreče domačine.

Pri maši se je zahvalil župniku Branku in vsem zbranim Slovencem za njihovo živo pričevanje in življenje iz Kristusovega evangelija, ki daje moč in blagoslov njihovemu delu. Posebej je povabil vse mlade družine, da ohranjajo dar vere in molitve ter jezik in kulturo, kar v globalnem svetu daje upanje, da z veseljem in pogumom gledamo v prihodnost.

FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

»Slovenska skupnost v Bariločah je zares živa, zbirajo se v slovenski šoli in organizirajo različna srečanja in praznovanja. Slovenci so posebej hvaležni za vse duhovnike, ki so skrbeli za njihovo duhovno rast, hkrati pa so izrazili prošnjo, da bi še naprej v svoji sredi imeli duhovnike, saj se zavedajo, da so prav svete maše in obhajanje zakramentov tista temeljna vez in jedro ohranjanja slovenske identitete,« pripoveduje škof Jamnik.

Srečanju v Bariločah se je pridružil tudi lokalni škof Juan Jose Chaparro (desno ob škofu Jamniku. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Škof Jamnik se mu je zahvalil, da je slovenska skupnost tako lepo sprejeta. Škof Chaparro je prav tako izrazil zahvalo za živo in ustvarjalno vključenost Slovencev v njegovo škofijo, prav posebej pa za duhovnika Branka Jana, ki je hkrati tudi župnik v špansko govoreči župniji, ekonom na škofiji in član zbora svetovalcev.

FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Pastoralni obisk je škof Jamnik nadaljeval v Mendozi, kjer ta konec tedna poteka srečanje Slovencev iz različnih delov sveta, ki ga organizirata veleposlaništvo v Buenos Airesu in Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

»V petek sem se najprej srečal z nadškofom v Mendozi Marcelom Colombom. V prisrčnem pogovoru sem se mu zahvalil za lepo sodelovanje in vključenost Slovencev v pastoralno življenje v nadškofiji, on pa je prav tako izrazil hvaležnost za to, da so Slovenci v Mendozi tako aktivni v različnih dejavnostih v nadškofiji,« je dodal Jamnik. Jutri, na nedeljo Kristusa Kralja, bo za vse Slovence, ki so zbrani v Mendozi, slovesna sveta masa v stolnici, nato pa praznovanje v Slovenski hiši.

Nalaganje
Nazaj na vrh