Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pečenka in štrukelj

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 09. 11. 2023 / 08:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2023 / 08:26
Pečenka in štrukelj
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Pečenka in štrukelj

Zelenjavni štrukelj

30 dag moke

žlička soli,

1½ dag kvasa

žlička sladkorja

4 žlice mleka

3 dag olja

1 jajce

⅛ l mleka

Nadev

5 dag masla

2 pesti drobtin

¼ l smetane

jajce

žlica drobno zrezanega drobnjaka

5 dag korenja

Zabela

žlica masla

žlica drobtin

V skledo presej moko in ob strani dodaj sol. Iz kvasa, sladkorja in malo mleka pripravi kvasni nastavek. Vzhajanega vmešaj v moko, dodaj sol, jajce in olje, dobro pregneti in postavi na toplo, da testo vzhaja. Za nadev na maslu prepraži drobtine. Ohlajenim primešaj smetano, rumenjak in sneg iz beljaka ter zrezan drobnjak in naribano korenje. Testo tanko razvaljaj in raztegni, namaži ga z nadevom in rahlo zvij v štrukelj. Zavitega položi na vlažen prtič in poveži z vrvico ter v slanem kropu počasi kuhaj pol ure (lahko ga zaviješ tud...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh