Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pelejev dres za papeža Frančiška

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 02. 2014 / 08:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pelejev dres za papeža Frančiška

Sveti oče je v Vatikanu v avdienco sprejel Dilmo Rousseff.

Papež Frančišek je včeraj v Vatikanu v avdienco sprejel brazilsko predsednico Dilmo Rousseff. Sveti oče je med prisrčnim srečanjem izrazil svojo bližino z brazilskim ljudstvom, je po avdienci pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Rousseffova je papežu v dar izročila dres brazilske državne nogometne reprezentance s številko 10, ki ga je podpisala tamkajšnja nogometna legenda Pele: »Papežu Frančišku s spoštovanjem in z občudovanjem


Poleg tega je Rousseffova papežu podarila še nogometno žogo s posvetilom brazilske nogometne zvezde Ronalda, na katero je mladenič zapisal: »Velik objem papežu Frančišku od prijatelja Ronalda«. Papež se je pošalil, da je to očitno povabilo, naj moli za zmago brazilske nogometne ekipe, saj dežela v letošnjem poletju gosti svetovno nogometno prvenstvo. Rousseffova pa ga je prosila, naj vendarle ostane nepristranski navijač. Sveti oče je brazilski delegaciji podaril medaljon, na katerem je upodobljen Angel miru.

Brazilska predsednica je v Rim sicer pripotovala zaradi današnjega konzistorija, na katerem je bil nadškof v Riu de Janeiru, 63-letni Orani Joao Tempesta, skupaj z 18 drugimi škofi in teologi sprejet v kardinalski kolegij katoliške Cerkve.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan

Foto: Radio Vatikan

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh