Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pesem, posvečena Mariji in Andreju Štremflju

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 18. 11. 2020 / 16:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.11.2020 / 06:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pesem, posvečena Mariji in Andreju Štremflju

Pesem, posvečena Mariji in Andreju Štremflju

Prisluhnite pesmi, ki sta jo ob izidu knjige Objem na vrhu sveta napisala zakonca Bukovec.

Marija in Andrej Štremfelj pod vrhom Mount Everesta 7. oktobra 1990. FOTO: osebni arhiv

Marija in Andrej Štremfelj sta bila 7. oktobra 1990 prva zakonca na svetu, ki sta se objela na Mount Everestu. 30 let po tem sta o svojem prvem vzponu na najvišjo goro sveta napisala tudi knjigo z naslovom Objem na vrhu sveta.

Izid knjige je pospremila tudi pesem, ki sta jo za to priložnost napisala njuna dobra prijatelja Marija in Silvo Bukovec. Kot je Marija Bukovec, sicer tudi urednica knjige, povedala za Radio Ognjišče, je bila pesem za alpinista presenečenje.



Marija Bukovec: Oboje iz srca in za večnost

»Marija in Andrej sta nam vsem za zgled, da je možno vse. Verjamem, da ni naključje, da nam je slovenskim bralcem knjiga Objem na vrhu sveta na voljo prav zdaj v tem času, ko se zdi, da gre vse samo navzdol. Marija in Andrej sta izrazita človeka nove zaveze in njuna knjiga dviguje, ker pričuje o neštetih odtenkih ljubezni, ki nikoli ne mine in slavi neomejenega Boga, ki je vedno nad vsem,« je dejala Marija Bukovec.

Povedala je tudi, kako ju je Marija Štremfelj presenetila, da sta začela pisati knjigo in jima prebrala stran ali dve. »S Silvom sva bila takoj soglasna: 'Če bosta vidva napisala knjigo, vama naša družina napiše pesem vajine knjige.' Tu sta zdaj knjiga in pesem z naslovom Objem na vrhu sveta. Oboje iz srca in za večnost.«




----
PREBERITE TUDI:
- Prva zakonca na vrhu sveta

Nalaganje
Nazaj na vrh