Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Peter Opeka in Tomaž Mavrič pri papežu Frančišku

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 29. 05. 2018 / 13:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2018 / 14:39
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Peter Opeka in Tomaž Mavrič pri papežu Frančišku

Peter Opeka in Tomaž Mavrič pri papežu Frančišku
Sveti oče je v zasebno avdienco sprejel misijonarja slovenskega rodu in predstojnika lazaristov.

Papež Frančišek je včeraj v zasebno avdienco sprejel misijonarja na Madagaskarju, lazarista Pedra Opeko, in vrhovnega predstojnika lazaristov, Tomaža Mavriča, poroča Radio Ognjišče. Iz Vatikana o srečanju niso poročali, o vtisih pa je na svoji Facebook strani poročal Tomaž Mavrič.

Peter Opeka je povedal, da ju je sveti oče sprejel z nasmehom in duhovnostjo, ki prevzameta vsakogar. Papež Frančišek s svojo karizmo vsakemu takoj sporoča mir, ki ga sam živi. Njegova ponižnost in veselje ti dajeta dober občutek in prebudita željo, da drugemu postaneš brat in mu pomagaš po najboljših močeh.

Malgaški škofje so papeža za prihodnje leto povabili na obisk, zato ga je tudi Opeka povabil, naj obišče prebivalce Akamasoe, ki se z delom, izobraževanjem in redom borijo proti izjemni revščini. »Na papeževem obrazu in v njegovem nasmehu sem videl pritrditev in že lahko vidim veselje naših otrok in mladih, ki bodo v pričakovanju z odprtimi rokami,« je po zapisu Tomaža Mavriča dejal misijonar Peter Opeka.

V Rimu pa nocoj organizirajo dobrodelno prireditev v podporo delovanju misijonarja Petra Opeke na Madagaskarju. Pokrovitelja dogodka sta predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in monaški knez Albert II., pri organizaciji pa sodelujejo Misijonska kongregacija ter države Slovenija, Monako in Argentina. Kot so sporočili iz Pahorjevega urada, želijo spodbujati misijonsko dejavnost Opeke kot pomemben dejavnik razvojne pomoči. Njegovo delovanje na Madagaskarju je dokaz, da je tako mogoče mnogo prispevati k družbenemu in gospodarskemu napredku držav v razvoju. Papež bo organizatorje in donatorje prireditve sprejel jutri, med gosti bosta tudi misijonar Opeka in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
Vir: Radio Ognjišče / STA
Foto: Tomaž Mavrič / Facebook

Nalaganje
Nazaj na vrh