Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Petrov novčič odslej tudi na facebooku

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 05. 2017 / 09:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Petrov novčič odslej tudi na facebooku

Stran predstavlja informacije o projektih, ki jih podpirajo z zbranim denarjem.

Petrov novčič, za človekoljubne projekte namenjeno papeževo nabirko, je odslej mogoče spremljati tudi na priljubljenem spletnem omrežju facebook. Stran z naslovom »Obolo di San Pietro« je zaenkrat na voljo v italijanščini, v septembru in oktobru pa pripravljajo še različici v španskem in angleškem jeziku. Stran predstavlja informacije o projektih, ki jih podpirajo s pomočjo te že več stoletij stare nabirke.



Petrov novčič, ki je od letošnjega marca že prisoten na družbenih omrežjih Twitter in Instagram, želi z navzočnostjo na še enem družbenem omrežju pospeševati dialog z vsemi osebami, ki želijo pomagati ljudem v stiski in konkretno podpirati človekoljubna dela. Pobuda je sad sodelovanja državnega tajništva, tajništva za komunikacijo in vatikanskega governatorata. Od lanskega novembra je uporabnikom na voljo tudi spletna stran www.obolodisanpietro.va.

S pomočjo Petrovega novčiča se že več stoletij podpira velike in male projekte po vsem svetu, denimo inštitut za revne in gluhoneme otroke v Ruandi, podeljevanje štipendij za mlade razseljene študente v Kurdistanu in odprtje nove osnovne šole za otroke dalite v Indiji. Nabirka Petrov novčič se izvaja vsako leto po vsem svetu, običajno na nedeljo, ki je najbližje 29. juniju, prazniku svetih Petra in Pavla. Po zadnjih podatkih je bilo leta 2013 zbranih okoli 60 milijonov evrov.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh