Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pevec Bocelli v podporo vatikanskemu projektu za družino

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 05. 2015 / 08:33
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pevec Bocelli v podporo vatikanskemu projektu za družino

Pevec Bocelli v podporo vatikanskemu projektu za družino

Za začetek koncert v cerkvi Svete družine v Barceloni 28. maja letos.

Italijanski pevec Andrea Bocelli bo v prid vatikanske družinske pobude nastopil v večjih stolnih cerkvah po vsem svetu. Za začetek je na programu koncert v cerkvi Svete družine v Barceloni 28. maja, kot je ob koncu tedna v Vatikanu sporočil predsednik Papeškega sveta za družino, nadškof Vincenzo Paglia. Nastopi so predvideni še na svetovnem srečanju družin v Filadelfiji v letošnjem septembru, pa v Betlehemu in še nekaterih evropskih mestih.

Bocellijeva turneja je del projekta z naslovom »Velika skrivnost: evangelij družine, šola človečnosti za naš čas«, za katerega je odgovoren Papeški svet za družino. Bocelli je na predstavitvi v Vatikanu pojasnil, da svoje sodelovanje pri projektu razume kot veliko čast. Družina je tudi njemu, kot več ali manj vsem ljudem, izredno pomembna, pri tem pa gre predvsem za srečo otrok, je dejal slepi pevec.

Povedal je še, kako je izvolitev sedanjega papeža sprejel z močnimi čustvi. »Sreča za vse človeštvo je, da imamo papeža Frančiška.« Ko je neposredno po izvolitvi skupaj s prijatelji pred televizorjem prisluhnil papeževemu nagovoru, so se mu zasolzile oči, je pojasnil Bocelli. »Malce mi je bilo nerodno, kajti navzoči prijatelji me še nikoli niso videli jokati.«

Kot poročajo pri Radiu Ognjišče, omenjeni projekt Papeškega sveta za družino v središče postavlja družino, zvezo moža in žene, mojstrovino Božjega stvarstva, ki je vse od prve strani Svetega pisma pozdravljena z besedami: zelo lepo. Prav ta vzklik Božjega začudenja pa bo vodilna nit dogodkov, ki bodo sodobnemu individualističnemu svetu oznanjali veselo novico o družini. PO besedah nadškofa Paglie se bodo odpravili na trge in v katoliške stolnice, pa tudi v pravoslavne in luteranske cerkve, saj je družina dragoceni zaklad za vse. S svetopisemsko modrostjo in z izjemno umetniško sposobnostjo Andree Bocellija si želijo povedati svetu, da je ta velika skrivnost ne le mogoča, ampak tudi zelo lepa.

Vir: Kathpress / Radio Ognjišče
Foto: splet

Kupi v trgovini

Notranji glas ljubezni
Duhovna rast
17,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh