Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pisni nagovor ministrice ravnateljem

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 23. 08. 2021 / 13:53
Oznake: Covid, Šolstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2021 / 14:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pisni nagovor ministrice ravnateljem
Še dober teden nas loči do novega šolskega leta. FOTO: Tatjana Splichal

Pisni nagovor ministrice ravnateljem

Zavod Republike Slovenije za šolstvo med 23. in 25. avgustom 2021 organizira tradicionalno konferenco ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Srečanja ravnateljev se v odsotnosti ministrice udeležuje državni sekretar Damir Orehovec. Ministrica pa je na ravnatelje naslovila pismo, ki so ga prebrali na srečanju. To poteka na Brdu pri Kranju.

Vzgoja in izobraževanje pred tremi velikimi križišči 

Kot je zapisala ministrica, se prvo križišče dotika strokovne ravni, ki je povezano z vprašanjem, ali in kakšne nove podobe znanja ter vzgojno-izobraževalnih procesov potrebujejo naši otroci in naša družba prihodnosti. Drugo križišče je po njenem mnenju povezano z vprašanjem upravljanja. Kako v razmerah, ki jih enakovredno močno kot pedagoška stroka v skrbi za zdravje v prostorih vrtcev in šol opredeljujejo nepedagoške, a enakovredno pomembne stroke – zdravstvena, epidemiološka, psihološka.

Tretje veliko križišče pa je največje in najbolj zahtevno. To je križišče vrednot, srca, empatije, ki jih skupaj s svojim strokovnim in vodstvenim delom znotraj in zunaj vrtcev in šol kažete zaposleni. Ta del izpita je vedno bil in je prav v tem Covid-19 obdobju najtežji. (dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport)

Ministričino pismo si lahko v celoti preberete v spodnji priponki.

Pisni-nagovor-ministrice-prof.-dr.-Simone-Kustec.pdf

Nalaganje
Nazaj na vrh