Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pivnice na Irskem odslej odprte tudi na veliki petek?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 07. 2014 / 07:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pivnice na Irskem odslej odprte tudi na veliki petek?

Komentar Cerkve: Alkohol na dan strogega posta je »vprašanje vesti«.

Pivnice na Irskem naj bi bile na predlog senatorke Imelde Henry odslej odprte tudi na veliki petek in naj bi imele dovoljenje za prodajo alkohola. Po navedbah časnika The Irish Independent je irska političarka vladajoče stranke Fine Gael, tudi sama lastnica pivnice, predložila ustrezni zakonski osnutek, o katerem naj bi odločal zgornji dom irskega parlamenta.


Henryjevi se zdi po navedbah časnika nesmiselno, da številni turisti, ki Irsko obiščejo na velikonočni konec tedna, ravno na veliki petek ne morejo obiskati pivnice. Kot pravi, je navsezadnje odprta tudi večina trgovin in restavracij. Tradicionalno zaprtje pivnic na veliki petek je stvar preteklosti, je prepričana senatorka.

Katoliška Cerkev, ki ji pripada večina Ircev, se ob predlogu ne razburja. Glede uživanja alkohola na veliki petek se morajo kristjani »odločiti samostojno in po lastni vesti«, je omenjeni časnik navedel besede dublinskega pomožnega škofa Eamonna Walsha. Škof je obenem poudaril, da so zakonodajne spremembe sicer stvar civilne uprave, služile pa naj bi »skupnemu dobremu«.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh