Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Planica pripravljena na začetek mladinskega nordijskega svetovnega prvenstva

Za vas piše:
M. M.
Objava: 04. 02. 2024 / 08:39
Oznake: Mladi, Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2024 / 18:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Planica pripravljena na začetek mladinskega nordijskega svetovnega prvenstva
Planica bo med 4. in 11. februarjem gostila nekatere najboljše zimske športnike do 23 let na 47. Mladinskem svetovnem prvenstvu. FOTO: FB SLOSKI

Planica pripravljena na začetek mladinskega nordijskega svetovnega prvenstva

Z današnjim uradnim odprtjem na Trgu zmagovalcev v Kranjski Gori se je začelo mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju in svetovno prvenstvo do 23 let v teku na smučeh. Na njem bo nastopilo tudi 36 slovenskih športnikov, a med njimi ne bo ta hip najbolj vroče skakalke Nike Prevc.

Najboljši mladi športniki bodo tekmovali v smučarskih skokih, smučarskem teku in nordijski kombinaciji na 47. MSP po vrsti. To bo tretje prvenstvo, ki ga bo gostila Slovenija, prvo je bilo leta 2006 v Kranju in Medvodah, le leto dni pozneje pa je Planica prvenstvo gostila skupaj s Trbižem. Vstop na dogodek ob uradnem odprtju prvenstva je prost.


V smučarskih skokih bo tekmovalo deset slovenskih predstavnikov, v smučarskem teku 17, v nordijski kombinaciji pa devet. Ob 36 tekmovalcih sta ne seznamu še dve rezervi.

Brez Nike Prevc

Med reprezentantkami v smučarskih skokih ne bo trenutno najboljše skakalke svetovnega pokala, 18-letne Nike Prevc, boste pa v dolini pod Poncami lahko navijali za dobitnico zlate kolajne na nedavno končanih olimpijskih igrah mladih v južnokorejskem Gangwonu Tajo Bodlaj ter četverica, ki je bila najboljša še na mešani ekipni tekmi (Bodlaj, Ajda Košnjek, Enej Faletič in Urban Šimnic), je poročala STA.

Odlična zasedba kombinatorcev

Tudi med kombinatorci bodo nastopili vsi dobitniki kolajn iz Gangwona, Teja Pavec (srebro) in Tia Malovrh (bron) med posameznicami ter predstavniki mešane štafete. V njej sta srebro poleg Pavec in Malovrh osvojila še Lovro Percl Seručnik in Aljaž Janhar.

V ponedeljek gre zares

Boj za kolajne se bo s sprintersko preizkušnjo mladincev in mladink v smučarskem teku začel v ponedeljek. V sredo se bodo prvič pomerili še tekmovalci in tekmovalke v preostalih disciplinah.

Podrobnejši program prvenstva lahko najdete tukaj.

24 kompletov medalj

Prvenstvo v Kranju leta 2006 je bilo prvo v zgodovini, na katerem so se za odličja borili tudi tekači in tekačice do 23 let. Na letošnjem prvenstvu bo tako največ kompletov odličij podeljenih prav v smučarskem teku (14), sedem od teh v kategoriji do 23 let. V smučarskih skokih in nordijski kombinaciji bodo podelili po pet kompletov medalj.

Nalaganje
Nazaj na vrh