Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Plesna predstava »Življenje je vrednota«

Za vas piše:
Klara Križaj
Objava: 07. 10. 2017 / 08:20
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Plesna predstava »Življenje je vrednota«

»Življenje prinaša in odnaša. Trosi trenutke, ki bežijo mimo nas in če jih ne ulovimo, spolzijo kot veter.«

»Življenje prinaša in odnaša. Trosi trenutke, ki bežijo mimo nas in če jih ne ulovimo, spolzijo kot veter,« smo slišali na začetku navdihujoče plesne predstave v Gledališču Park v Murski Soboti.

S plesnim multimedijskim projektom »Življenje je vrednota« pod pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, so ustvarjalci osveščali o življenju tistih, ki se soočajo z boleznijo, z rakoma, »ki se splazi v naša življenja tiho in postopoma spremeni vse - vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strah in se boji prihodnosti.

 

Na začetku dobrodelnega večera smo slišali povabilo, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila.

Večino izkupička predstave so donirali ustanovi Mali vitez, fundaciji za pomoč mladim, ozdravljenim od raka. ​Navdihujoč dobrodelen plesni dogodek je oblikovala koreografinja Katja Vidmar iz Katja Dance Company. V predstavi je bila izvedena tudi pesem mlade pevke Klare Jazbec Milijon in ena. Ena od plesalk, ki smo jo najtežje čakali, je bila zagotovo Tadeja Polanšček, izjemno sončna ženska, žena, nasmejana mamica dveh otrok in diplomirana fizioterapevtka, ki je zbolela za multiplo sklerozo. Kljub omejitvam, ki ji jih narekuje bolezen, ostaja zelo dejavna na poklicnem in plesnem področju, poučuje pa tudi nemščino. Z izkušnjami in znanjem, kako se spopadati z boleznijo in z njo živeti, predvsem pa s svojim pozitivnim pogledom na življenje, pomaga mnogim, ki se prav tako soočajo s težkimi preizkušnjami.Bil je zares bogat večer, poln emocij, lepote gibanja, razmisleka in hvaležnosti za življenje.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh