Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po 76 letih …

Za vas piše:
Barbara Selčan
Objava: 09. 11. 2021 / 00:30
Oznake: Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2021 / 12:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Po 76 letih …
Maša in obred sta potekala v nedeljo, 31. oktobra 2021, en dan pred vsemi svetimi. FOTO: Barbara Selčan

Po 76 letih …

Pred 76 leti je bila Anica Štefanič mučena in ubita. Na pobudo in v organizaciji duhovnika Roka Metličarja smo pri Aničinem grobu zanjo darovali sveto mašo in imeli pogrebni obred.

Vsi še živeči sorodniki jo poznamo le iz pripovedovanja našega očeta oziroma starega očeta, a vendar se čutimo povezani z njo.

Vsaka generacija spoznava okoliščine Aničine smrti

Vseh 76 let, odkar je bila Anica mučena, posiljena in ubita, naša »žlahta« obiskuje njen grob v gozdu, skrbi zanj in jo vključuje v molitve. Z leti in odraščanjem vsaka nova generacija počasi spoznava tudi grozljive okoliščine, v katerih je Anica umrla in ob tem zasluti hvaležnost in olajšanje njenih najožjih sorodnikov, brata, staršev, sester, da so takrat našli njeno zagrebeno truplo in tako vsaj smeli vedeti, kje je pokopano njeno telo.

Spravno dejanje

V nedeljo, 31. oktobra 2021, na dan pred vsemi svetimi, smo na pobudo in v organizaciji gospoda Roka Metličarja pri Aničinem grobu zanjo darovali sveto mašo in imeli pogrebni obred. Zelo pomenljivo, ganljivo in spravno dejanje. V duhu vere povezani z njo in vsemi, ki so že v nebesih.

Iskrena hvala duhovnikom in vsem zbranim pri sveti maši: sorodnikom, sosedom, prijateljem in znancem.



Kupi v trgovini

Sprava in demokracija
Zgodovina
10,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh