Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogačar tretjič osvojil Lombardijo, Roglič tretji

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 07. 10. 2023 / 19:15
Oznake: Družba, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2023 / 20:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pogačar tretjič osvojil Lombardijo, Roglič tretji
Današnja zmaga je Pogačarjeva skupno peta na največjih petih enodnevnih kolesarskih preizkušnjah. FOTO: FB/Tadej Pogačar

Pogačar tretjič osvojil Lombardijo, Roglič tretji

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je zmagovalec 117. kolesarske dirke po Lombardiji, kar je njegova tretja zaporedna zmaga na zadnjem »spomeniku« kolesarske sezone in skupno peta na največjih petih enodnevnih kolesarskih preizkušnjah.

Drugo mesto si je privozil Italijan Andrea Bagioli, tretje pa naš Primož Roglič. Kot poroča STA, se je Pogačar tokrat za razliko od večine drugih zmag na razgibanih terenih tekmecev otresel na spustu z zadnjega zahtevnega prelaza Ganda in pridobil več kot 30 sekund naskoka pred zadnjimi 15 kilometri. Kljub krču v desni stegenski mišici in prizadevanju tekmecev v ozadju je pozneje prednost še povišal in tretjič zapovrstjo dobil spomenik po Lombardiji.

Pogačar je doslej dosegel pet spomeniških zmag.

Drugo mesto je z zaostankom 51 sekund zasedel domačin Bagioli, tretje pa Roglič, ki je odpeljal še zadnjo dirko za svojo trenutno ekipo Jumbo-Visma pred selitvijo k Bora-Hansgrohe v prihodnji sezoni.

Pogačar je doslej dosegel pet spomeniških zmag: poleg treh uspehov po Lombardiji je letos slavil tudi na prestižni dirki po Flandriji, pred dvema letoma pa je bil najboljši na dirki Liege-Bastogne-Liege.

Na današnji dirki je nastopil tudi Jan Tratnik (Jumbo-Visma), ki je končal na 47. mestu.

Nalaganje
Nazaj na vrh