Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tadej Pogačar zmagovalec dirke po Lombardiji

Za vas piše:
T. M.
Objava: 09. 10. 2021 / 17:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.10.2021 / 17:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tadej Pogačar zmagovalec dirke po Lombardiji
Sprejem kolesarja Tadeja Pogačarja avgusta letos. FOTO: Nebojša Tejić, STA.

Tadej Pogačar zmagovalec dirke po Lombardiji

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je zmagovalec ene od največjih enodnevnih kolesarskih preizkušenj na svetu, 115. dirke po Lombardiji.

Na drugem mestu je dirko zaključil Italijan Fausto Masnada, tretji je ciljno črto prečkal Britanec Adam Yates. Primož Roglič je zadnjo preizkušnjo sezone svetovne serije končal kot četrti.

»Pogačar je skupino najboljših na poti od Coma do Bergama (239 km) napadel 36 km pred ciljem na prelazu Ganda in si na vrhu nabral pol minute prednosti pred zasledovalci. Na spustu se mu je pridružil domačin Masnada, s katerim sta nato obračunala za zmago. V sprintu Masnada ni imel možnosti proti prvemu kolesarju mednarodne lestvice,« poroča STA. 

To je bila Pogačarjeva jubilejna 30. zmaga v poklicni karieri, obenem pa je še drugič letos dobil enega od petih spomenikov kolesarske sezone. Konec aprila je bil najboljši še na dirki Liege – Bastogne – Liege.

Tadej Pogačar je tako postal eden od treh kolesarjev, ki so ob dirki po Franciji v isti sezoni osvojili tudi Lombardijo. To so bili Italijan Fausto Coppi, Belgijec Eddy Merckx in Francoz Bernard Hinault. 


Nalaganje
Nazaj na vrh