Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Primož Roglič se »seli« v nemško ekipo

Za vas piše:
M. M.
Objava: 06. 10. 2023 / 12:41
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.10.2023 / 12:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Primož Roglič se »seli« v nemško ekipo
Primož Roglič po novem ne bo več nosil dresa ekipe Jumbo-Visma. FOTO: FB Primož Roglič

Primož Roglič se »seli« v nemško ekipo

Ugibanj je konec. Slovenski kolesar Primož Roglič bo v prihodnje član kolesarske ekipe Bora-Hansgrohe iz Nemčije. To je na današnji novinarski konferenci potrdil vodja nemške kolesarke ekipe Ralph Denk.

»Lahko potrdim, da se bo Primož Roglič pridružil naši ekipi za prihodnje sezone,« je dejal Denk, ki ocenjuje, da je s tem ekipa pridobila »enega največjih konkurentov za zmago na glavni dirki sezone, dirki po Franciji«.

Želja je zmaga na Touru

Denkova želja je jasna – zmaga ekipe na Dirki po Franciji. To željo ima tudi 33-letni slovenski kolesarski as, ki ima na svojem športnem računu 80 zmag na poklicnih dirkah, spominja STA. Denk je Rogliča že pred osmimi leti, ko je ta podpisal pogodbo z nizozemsko ekipo Jumbo-Visma, želel pritegniti v njihove vrste, a se račun takrat ni izšel.


Zadnje podrobnosti dogovorila včeraj

Kot je za predstavnike sedme sile povedal Denk, sta se z Rogličem kmalu po španski Vuleti pogovarjala o morebitnem prestopu. »Po Vuelti sva se hitro dogovorila, zadnje podrobnosti pa sva sklenila včeraj,« je povedal Denk, ki pa ni želel razkriti kaj veliko o vsebini pogodbe: »Večina pogodb je zaupne narave in enako velja za to. Ne morem govoriti o številkah in ne morem govoriti o dolžini pogodbe, lahko pa vam le potrdim, da je več kot enoletna.«

Dveletna pogodba?

Po neuradnih podatkih kolesarskega medija GCN, na katerega se sklicuje STA, naj bi Roglič sicer podpisal dveletno pogodbo. »Naša želja je, da bi Primož dvignil našo ekipo. Po pogovoru z njim sem prepričan, da je on izjemna osebnost, ki lahko motivira ekipo in je tudi izjemen profesionalec.«


Nalaganje
Nazaj na vrh