Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pohvalno sodelovanje v pripravi na papežev obisk

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 04. 2017 / 07:48
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pohvalno sodelovanje v pripravi na papežev obisk

Egiptovska vlada je v veliko pomoč tamkajšnji Cerkvi.

Po besedah koptskega katoliškega škofa Emmanuela Bishaya se je v pripravah na papežev obisk v Kairu ustvarilo »enkratno ozračje sodelovanja«. Vlada je »prižgala zeleno luč« in en sam telefonski klic zadošča, pa so odpravljene vse ovire. Izredno veliko je tudi zanimanje medijev. V papeškem letalu bo iz Rima pripotovalo 70 časnikarjev, poleg tega pa v zadnjih dneh na urad škofa Bishaya prihaja na stotine prošenj za akreditacije z vsega sveta.

Medijsko središče bo urejeno v hotelu Ritz v bližini trga Tahrir. Egiptovska televizija bo na svojem prvem programu neposredno prenašala celoten papežev obisk. Poseben trenutek Frančiškovega obiska v Kairu bo skupno spominsko bogoslužje, ki ga bo papež obhajal s koptskim pravoslavnim papežem patriarhom Tavadrosom II. in z drugimi vzhodnimi patriarhi, ki se bodo v Kairu sicer udeležili mednarodne mirovne konference na univerzi Al-Azhar. Bogoslužje bodo obhajali v cerkvi sv. Petra in Pavla v neposredni bližini Markove stolnice.

V cerkvi sv. Petra in Pavla je 11. decembra lani prišlo do morilskega islamističnega atentata, v katerem je življenje izgubilo več deset koptskih vernikov. Papež in patriarhi se bodo najprej zadržali v tihi molitvi v cerkvi, nato pa bodo odšli do zidu, kjer so 11. decembra lani položili trupla umrlih v napadu; Frančišek bo ob zid položil venec in prižgal svečo. S tem bo počastil vse mučence, ki jih v zadnjih letih objokuje krščanski Egipt. »Zid mučencev« je od lanskega decembra postal pravi romarski kraj, kjer se številni ljudje ustavijo v molitvi in izrekajo svoje prošnje, je povedal škof Bishay.

Poseben pomen bo imelo po škofovih besedah papeževo srečanje z mladimi. Koptska katoliška Cerkev prireja »romanje pod zvezdami« iz vseh eparhij v Kairo. 28. aprila zvečer bo delegacija 300 mladih papeža pozdravila v prostorih nunciature. Med večerjo bodo mladi svetemu očetu prepevali tradicionalne koptske pesmi.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh