Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poiščite partnerja prek spleta!

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 11. 06. 2015 / 10:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poiščite partnerja prek spleta!

V pomoč pri iskanju pravega bo od 13. junija 2015 spletni portal KatStik, na katerem se bodo srečevali samski katoličani, ki si želijo poroke in družine.

Partnerja, s katerim bi se ustalili, poročili in imeli otroke, hkrati pa z njim delili podobne poglede na svet, ni lahko najti. V hitrem tempu življenja tudi ni časa, da bi spoznali veliko ljudi in med njimi tudi bodočega zakonca. Zato se mnogi v iskanju sorodne duše zatekajo na splet, kjer pa ne moremo biti prepričani, kdo je oseba na drugi strani ekrana.

V pomoč pri iskanju pravega bo od 13. junija 2015, na god sv. Antona Padovanskega, zavetnika zaljubljencev, zaročencev in poročenih, v Sloveniji začel delovati spletni portal KatStik, na katerem se bodo srečevali samski katoličani, ki si želijo poroke in družine. Ideja se je rodila v Avstriji, kjer so prav tako 13. junija pred desetimi leti ustvarili portal KatTreff, delovala je tudi v Švici in Nemčiji, lani pa so se ji pridružile še Hrvaška, Litva, Latvija, Češka, Slovaška in Madžarska. Slovenija je deseta država, v kateri deluje katoliški portal za samske. Uporabniki pa lahko v vseh omenjenih državah.

Pomembno je, da so uporabniki iskreni. Že ob registraciji bodo morali označiti, da so katoličani ali se pripravljajo na sprejetje katoliške vere, si želijo poroke in so polnoletni. Na svojem profilu se predstavijo in nato lahko stopijo v stik z drugimi. Portal KatStik jim bo prikazal tudi, koliko se z določeno osebo ujema. Seveda pa bo odločitev, s kom se želi srečati, sprejel samo uporabnik sam.

Nad projektom bosta bdela mag. Mojca Magdič in njen zaročenec, Kristjan Belcl, ki bosta pazila, da se bodo uporabniki počutili varno in da bo portal deloval v krščanskem duhu.

Kaj pa samski ločenci? Če je bil njihov zakon ničen ali so v postopku ničnosti, morajo to povedati in portal lahko uporabljajo, je pojasnila Mojca Magdič. Sicer pa ne, saj želijo zbrati uporabnike, ki se lahko cerkveno poročijo.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh