Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poleg zastav in frajtonaric upokojenci danes tudi z lopatami, macolami, krampi

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 06. 09. 2023 / 06:05
Oznake: Politika, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2023 / 06:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poleg zastav in frajtonaric upokojenci danes tudi z lopatami, macolami, krampi
Organizatorji pričakujejo 25.000 udeležencev. FOTO: Tatjana Splichal

Poleg zastav in frajtonaric upokojenci danes tudi z lopatami, macolami, krampi

Slovenski upokojenke in upokojenci bodo danes ponovno preplavili Ljubljano, ob 15. uri pa množično napolnili Trg republike na že 7. vseslovenskem shodu upokojencev v organizaciji Inštituta 1. oktober in Ljudske iniciative Glas upokojencev Slovenije.

Organizatorji so se kljub vsem oviram in polenom pod noge potrudili, da napovedani 7. protestni shod – prvi po poletnem zatišju in tudi obisku slovenskih upokojencev Bruslja – vendarle bo, pa čeravno ne v (že dogovorjenem) neposrednem prenosu na TV Slovenija in kljub (zaradi skorajšnjega teniškega turnirja) z ograjami zaprtemu večjemu delu prizorišča na Trgu republike.

Pogum in slovensko srce

Pavel Rupar udeležence poziva, naj s seboj poleg slovenskih zastav, transparentov in frajtonaric prinesejo še lopate, macole, krampe, »da pokažemo, s čim smo na poplavljenih področjih delali«. In še: »Prinesite pogum, slovensko srce, prinesite željo po zvišanju pokojnin, po medijski enakopravnosti, po Sloveniji, naši deželi!«

Med govorniki bo tudi dr. Tina Bregant. FOTO: Tatjana Splichal

Pričakujejo 25.000 udeležencev

Kot pojasnjujejo v Inštitutu 1. oktober in Ljudski iniciativi Glas upokojencev Slovenije, bo potek tokratnega protesta spontan, sicer sestavljen program se bo prilagajal situaciji, želijo pa kulturno, mirno in dostojanstveno prireditev. Pričakujejo množico 25.000 protestnikov, »več ko nas bo, prej bomo prišli do boljšega življenja!«

Prenosa na nacionalki ne bo

Po Ruparjevih besedah morebiten pohod po Ljubljani ni predviden, ni pa izključen: »Od teh pohodov, pred RTV Slovenija ali na Magistrat, se distanciramo, bomo pa vsekakor šli zraven v sprevodu. Če bo šlo vse dobro na Trgu republike, pohode odsvetujemo,« je pred shodom, ki ga bo namesto »nacionalke« v živo prenašala Nova24TV, jasen Pavel Rupar.

Vložitev novega Zakona o izrednih dodatkih k pokojninam zaradi draginje

Udeležence naj bi poleg udarnega govorca Pavla Ruparja pozdravili tudi predstavniki Hrvaške zveze upokojencev, o zdravstvu bo spregovorila pediatrinja in ljubljanska županska kandidatka dr. Tina Bregant, zapel bo Rudi Šantl, obljubljajo pa tudi vložitev novega Zakona o izrednih dodatkih k pokojninam zaradi draginje.

Nalaganje
Nazaj na vrh