Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Policija svetuje: previdno na pokopališčih in parkiriščih!

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 31. 10. 2022 / 19:24
Oznake: Praznik
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.10.2022 / 19:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Policija svetuje: previdno na pokopališčih in parkiriščih!
Previdnost na pokopališču ne bo odveč. FOTO: Tatjana Splichal

Policija svetuje: previdno na pokopališčih in parkiriščih!

»V prazničnih dneh nikar ne pozabite na varnost,« ob prazniku vseh svetih – kot vsako leto – kliče slovenska Policija.

Tako policisti svarijo, da ob obisku grobov v prazničnih dneh prihaja tudi do (porasta števila) tatvin. Opozarjajo zlasti na priložnostne tatvine zaradi neprevidno odloženih stvari (košar, torbic …) in tatvine iz avtomobilov, parkiranih na pokopališčih. Svetujejo, naj se obiskovalci pokopališč izogibajo parkiranju na neosvetljenih ulicah ali parkiriščih.

Vrednejše predmete imejte na očeh

»Obiskovalci naj v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov. Vrednejših predmetov, kakršni so denarnice in mobilni telefoni, naj tudi ne nosijo v odprtih torbicah ali košarah. Pri urejanju grobov naj jih imajo na očeh in naj jih ne odlagajo tako, da bi ostali brez nadzora. Hkrati naj poskrbijo še za varovanje lastnine doma,« izpostavljajo policisti.

Primerno zavarujte vozila

»Naj vaše vozilo, ko ga boste parkirali na parkiriščih ob pokopališčih, ne postane tarča vlomilcev in tatov! Posebej opozarjamo, da v vozilih na vidnih mestih ne puščate torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov. Svoja vozila primerno zavarujte. Zaprite vsa okna, vrata, zaklenite vozilo in prtljažnik ter vklopite alarmno napravo,« poudarjajo na Policiji.

Previdno na cesti in parkiriščih

Obenem dodajajo, da je v prazničnih dneh mogoče pričakovati tudi povečan promet, predvsem v okolici pokopališč in verskih objektov. Pozivajo k previdni uporabi prometnih površin in k odgovornosti voznikov do pešcev in obratno. Zaradi pričakovane gneče v okolici pokopališč svetujejo, da za obisk pokopališč raje uporabljate javna prevozna sredstva.

In če ste žrtev kaznivega dejanja vi?

In če se vlom ali tatvina – tudi vsem ustreznim samozaščitnim ravnanjem navkljub – vseeno zgodi in postanete žrtev kaznivega dejanja ali pa opazite storilca? Policisti svetujejo, da o tem nemudoma obvestite policijo na telefonsko številko 113 ali pokličete na najbližjo policijsko postajo. »Želimo vam varne in prijetne praznične dni!« še kličejo s Policije.

Kupi v trgovini

Razprodano
Varno pred ognjem
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh