Zapri
Iskanje

Pop zvezdnica Madonna prek Twitterja izziva papeža Frančiška

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 05. 2022 / 17:18
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2022 / 17:38
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Pop zvezdnica Madonna prek Twitterja izziva papeža Frančiška

Pop zvezdnica Madonna prek Twitterja izziva papeža Frančiška
Madonna. FOTO: Wikipedia
Ameriška pop zvezdnica Madonna je prek družbenega omrežja Twitter z izzivalno objavo nagovorila voditelja Katoliške cerkve.

63-letna pevka je objavila malce posmehljiv zapis, v katerem se opisuje kot »dobra katoličanka« in papeža prosi za spoved. »Od moje zadnje spovedi je minilo že nekaj desetletij,« piše Madonna. »Ali bi bilo mogoče, da se nekega dne srečava in se pogovoriva o nekaterih pomembnih vprašanjih?« Ob tem še zapiše, da je bila že trikrat izobčena iz Katoliške cerkve, kar se ji ne zdi »pošteno«.

Madonna je bila rojena v katoliški izseljenski družini v Združenih državah Amerike, v preteklih letih pa je v cerkvenih krogih zaradi svojih izjav in izzivalnega vedenja večkrat poskrbela za glasne proteste. Med drugim je povzročila precejšnje ogorčenje na nastopih med turnejo po Evropi leta 2006, ko se je na odru prikazala na križu, v Jezusovi pozi, s trnjevo krono na glavi.

Madonna Louise Ciccone je hči Italijana in francoske Kanadčanke.

Leta 2008 je na koncertu v Rimu pritegnila dodatno pozornost, ko je svojo pesem »Like a Virgin« (Kot devica) posvetila tedanjemu papežu Benediktu XVI.: »To pesem posvečam papežu, ker sem Božji otrok,« je takrat dejala s posmehljivim prizvokom v glasu.

Njeno krstno ime je Madonna Louise Ciccone in je hči Italijana ter francoske Kanadčanke. S svojimi glasbenimi uspešnicami je že na začetku kariere poskrbela za precejšnje razburjenje med katoličani, saj vero svojih prednikov vedno obravnava z nekakšno »sovražno ljubeznijo«. Od devetdesetih let prejšnjega stoletja se označuje za pripadnico judovske Kabale.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh