Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posebne vatikanske znamke za obnovo kolonad

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 03. 12. 2012 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Posebne vatikanske znamke za obnovo kolonad

Z izkupičkom od prodaje naj bi kljub varčevalnim ukrepom za zmanjševanje stroškov poravnali obnovo svetovno znanih Berninijevih stebrov.

Z dvema posebnima znamkama, vsako v vrednosti desetih evrov, želijo v Vatikanu finančno podpreti obnovo kolonad na Trgu sv. Petra. Znamki sta že na prodaj v kompletu s posebnim potrdilom. Na prvi je upodobljen grb papeža Aleksandra VII., ki je leta 1652 arhitektu Gian Lorenzu Berniniju naročil ureditev Petrovega trga. Na drugi znamki je upodobljen papeški grb Benedikta XVI., ki je obnovo kolonad naročil leta 2009.

Potrdilo z obema znamkama je na voljo na vatikanskem uradu za filatelijo in numizmatiko, naročiti je mogoče tudi poimenske certifikate. Po navedbah vatikanskega časnika 'L'Osservatore Romano' bo v prvi nakladi na voljo okoli 96.000 potrdil, od tega 50.000 z možnostjo poimenskih izdaj.

Polkrožne kolonade, ki obdajajo Trg sv. Petra pred Petrovo baziliko v Vatikanu, sestavlja 284 stebrov in 140 kipov. Doslej so obnovo financirali predvsem iz darov. V luči italijanske gospodarske krize pa so darovi vse nižji, je besede enega izmed vatikanskih uslužbencev navedel vatikanski časnik.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh