Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pota 2022: šest deklet, ki poleti odhaja v Indijo

Za vas piše:
Drago Stanovnik
Objava: 21. 02. 2022 / 17:26
Oznake: Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2022 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pota 2022: šest deklet, ki poleti odhaja v Indijo
Študentke odhajajo v Indijo na dekliško osnovno šolo Piali Ashar Alo. FOTO: Drago Stanovnik

Pota 2022: šest deklet, ki poleti odhaja v Indijo

V nedeljo, 20. februarja, so se pri svetih mašah v Župniji Brezovica predstavila dekleta iz programa POTA, ki bodo letos poleti za šest tednov odpotovala v Indijo.

To so prostovoljke: Klara Majer, Eva Torkar, Anamarija Drnovšek, Zala Strniša, Maja Papler in Neža Šolar. Dekleta, dve prihajata tudi iz Dobrove in Loga, študirajo podobno pedagoško smer in se prej med seboj niso poznale.

Skupina šestih deklet želi pomagati ljudem po svetu. Zato se v poletnih mesecih, v okviru programa POTA, pod okriljem Katoliške mladine, za šest tednov odpravljajo v Indijo. Natančneje v vasico Piali, nedaleč od mesta Kolkata, v dekliško osnovno šolo Piali Ashar Alo – v prevodu “Luč upanja”.

Mladim bodo pomagale pri učenju angleščine, jih urile v socialnih veščinah, plesu, ročnih spretnostih in preprosto bile tam zanje. V popoldanskem času pa bodo izvajale tudi različne delavnice in oratorije za otroke na ulici, tudi za dečke ali dekleta, ki nimajo zadostnih finančnih sredstev za šolanje. Cilj odprav je, da je omogočijo šolanje še kakšni deklici in podprejo delovanje šole, ki jo vodi slovenska laična misijonarka Mojca Gayen. V ta namen zbirajo prostovoljne prispevke, ki jih bodo v celoti namenile potrebam na misijonu. Vesele bodo vsakega vašega daru



Kupi v trgovini

Otroci
Knjiga tožibaba
Za otroke
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh