Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznična osvetlitev v Ljubljani, Mariboru in Izoli

Za vas piše:
T. M.
Objava: 26. 11. 2021 / 09:34
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2021 / 09:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Praznična osvetlitev v Ljubljani, Mariboru in Izoli
V treh mestih bodo že danes prižgali praznično osvetlitev. FOTO: Tatjana Splichal.

Praznična osvetlitev v Ljubljani, Mariboru in Izoli

V Ljubljani, Mariboru in Izoli bodo danes, 26. novembra, prižgali svetlobno okrasitev, ki napoveduje praznični čas ob koncu leta.

Epidemija koronavirusa na praznično osvetlitev mest ne vpliva, saj se bodo organizatorji pri izvedbi prireditev prilagajali aktualnim ukrepom za zajezitev epidemije.

V Ljubljani …

V Ljubljani bodo prižgali kar za 50 kilometrov prazničnih luči. Osrednja tema okrasitve, ki jo je zasnoval Urban Modic, je pomembnost skupine in sožitja, zato okrasitev nosi naslov »Vsemoč – moč vseh«. Poleg tega bodo v središču Ljubljane odprli praznične stojnice, ki bodo poleg znanih lokacij letos postavljene tudi v Stritarjevi ulici.

Na ogled bodo še tradicionalne jaslice iz slame na Gallusovem nabrežju, okrasitev parka Zvezda z lampijoni ljubljanskih osnovnošolcev in skoraj 80 praznično okrašenih dreves na Wolfovi, Čopovi, Stritarjevi in Trubarjevi ulici.

V Mariboru … 

V praznični osvetlitvi bodo danes zasijale tudi mestne ulice v Mariboru. Osrednji prizorišči Čarobnega Maribora bosta Glavni trg in Trg Leona Štuklja. Na prvem bo stala darilna tržnica in letošnja novost – božični vrtiljak, na Trgu Leona Štuklja pa napovedujejo praznično gostinsko ponudbo.

Veseli december je pred vrati. FOTO: Tatjana Splichal.

Na mestnih ulicah in trgih bodo mimoidoče razveseljevale svetlobne skulpture Lumina in fototočke z urbanimi gozdički. Vrata bo odprlo tudi Vilinsko mesto v središču Maribora (čarobni kotički, praznične ulice in dvorišča razstavišča), kjer se bodo ves december odvijale prireditve in ustvarjalne delavnice.

V Izoli … 

Tudi v Izoli bodo danes zažarele praznične luči, park Pietro Coppo z drsališčem pa se bo spremenil v pravljični Ledeni otok. Poskrbljeno bo tudi za pester spremljevalni program, saj bodo v prazničnem času od četrtka do nedelje na vrsti otroške predstave in glasbene točke, v začetku decembra pa bo zaživela tudi Miklavževa tržnica.

V prihodnjih dneh bodo praznično osvetlitev prižgali tudi v drugih slovenskih mestih. V Kopru in Celju bodo praznične luči zasvetile v soboto, 27. novembra.


Nalaganje
Nazaj na vrh