Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznična pozabljivost

Za vas piše:
Patricija Kavčič
Objava: 30. 12. 2017 / 17:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Praznična pozabljivost

Na sveti večer sem pri otroški »polnočni« sveti maši prepevala z župnijskim otroškim zborčkom. Med alelujo me je fantič ob meni narahlo dregnil v rebra.

Na sveti večer sem pri otroški »polnočni« sveti maši prepevala z župnijskim otroškim zborčkom. Med veselo donečo alelujo me je fantič, ki je stal ob meni, narahlo dregnil v rebra. Sploh ga nisem poznala, zato sem se toliko bolj začudeno s kančkom nejevolje obrnila k njemu, češ, kaj hočeš ravno v tem trenutku ... Ko so se najine oči srečale, pa je sledilo zame veliko presenečenje, saj mi je mali junak z vprašujočim pogledom in širokim nasmeškom namignil, da bi morala tudi jaz mahati z rokami – kot vsi ostali. Ozrla sem se okrog sebe in kar pogrelo me je, ko sem opazila, da dejansko velika večina ljudi okrog mene usklajeno premika zgornje okončine v slavo Bogu, ki nas je prišel odrešit. Hvaležna, da me je zbudil iz nekakšne oddaljene zamišljenosti, sem se mu pridružila. Preostanek bogoslužja je bil drugačen, prazničen, dejansko sem bila tam s srcem.

Tudi naslednjega, prazničnega dne sem v štali praznične (ali manj praznične, vsaj na trenutke) domače hiše skoraj pozabila na pravi razlog za veselje. In spet sem bila blagoslovljena – tokrat z nekaj trenutki samote in tihote na svežem zraku, prežetem s soncem. Sede na hlodu in z razgledom na domače mesto sem si zbistrila misli in se osredotočila na Dete, ki prinaša novo upanje in mnogo dobrih razlogov za odpuščanje. Česa bi si še lahko želela?

Med prazniki, sploh med največjimi, obstaja velika nevarnost, da pozabimo na bistvo! Toda k sreči je Gospod predvidel tudi to možnost in ni pozabil za vsak slučaj med nas nastaviti majhnih iskric, ki nas na vsakem koraku opomnijo, zakaj se je vredno radostiti, ne glede na vse. Kdo ve, morda je že ali pa še bo za podobno iskrico uporabil tudi tebe ali mene.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh