Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred evropskim srečanjem mladih v Ljubljani: namestitev potrebuje še 2000 mladih

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 08. 12. 2023 / 11:09
Oznake: Mladi, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2023 / 11:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pred evropskim srečanjem mladih v Ljubljani: namestitev potrebuje še 2000 mladih
Skupina slovenske mladine na lanskem srečanju v Rostocku. FOTO: Marija Poklukar/Katoliška mladina

Pred evropskim srečanjem mladih v Ljubljani: namestitev potrebuje še 2000 mladih

Konec meseca bo Ljubljana gostila 46. Evropsko srečanje mladih, na katerem pričakujejo približno 5000 mladih iz kar 40 držav. Tri tedne pred začetkom organizatorji še vedno iščejo namestitev za 2000 mladih. Bi kakšnega od mladih gostili tudi vi?

Kot je znano, se je Taizejska skupnost odzvala povabilu Slovenske škofovske konference in v sodelovanju z lokalnimi Cerkvami in s podporo mesta pripravlja 46. Evropsko srečanje mladih v Ljubljani. Srečanje v Ljubljani bo potekalo od četrtka, 28. decembra 2023, do ponedeljka, 1. januarja 2024.

Bi tudi sami sprejeli mlade v svoj dom? Več informacij najdete tukaj.

Tuji in domači prostovoljci na delu že več mesecev

Skupina mednarodnih in domačih prostovoljcev je že od septembra dalje vpeta v pripravo sprejema v lokalnih cerkvah in organizacijo prehrane, transporta ter programa srečanja. »Okvirno 50 župnij se pripravlja na sprejem 5000 mladih iz kar 40 različnih držav. Pripravljalne ekipe si prizadevajo, da bodo udeleženci sprejeti po domovih v Ljubljani in okolici. Tri tedne pred srečanjem še vedno iščejo namestitev za 2000 mladih,« piše v sporočilu, objavljenem na spletni strani SŠK.

Preberite tudi: Kako je biti gostitelj udeležencev Evropskega srečanja mladih?

Vsak dan začetek na župniji

Udeleženci bodo srečanja vsak dan začeli v župniji gostiteljici, opoldne bo v središču mesta na sporedu molitev, popoldne pa bo za mlade na voljo 25 različnih delavnic. Zvečer bo v dvorani Stožice potekala večerna molitev. Na Silvestrovo se bodo zvečer zbrali v lokalnih cerkvah na molitvi za mir na svetu in nadaljevali s praznovanjem festivala narodov. Več podrobnosti o programu je na voljo na tej povezavi. Udeleženci bodo med štiridnevnim srečanjem mladih in celotno prihodnje leto v Taizeju razmišljali o temi Skupaj na poti. Tema srečanja sledi sporočilu, ki ga je za leto 2024 napisal novi prior Taizeja, brat Matthew.


Nalaganje
Nazaj na vrh