Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednica ECB Lagardova na obisku v Sloveniji

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 10. 05. 2022 / 19:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2022 / 19:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednica ECB Lagardova na obisku v Sloveniji
Predsednica Evropske centralne banke Christine Lagarde. FOTO: Nebojša Tejić/STA

Predsednica ECB Lagardova na obisku v Sloveniji

Predsednica Evropske centralne banke (ECB) Christine Lagarde je v teh dneh na obisku v Sloveniji.

V Banki Slovenije se je danes srečala z mladimi obetavnimi ekonomisti, zatem pa jo je sprejel predsednik republike Borut Pahor, poroča STA. Lagardova se bo jutri udeležila mednarodne konference ob 30. obletnici Banke Slovenije.

Lagardova bo jutri v ljubljanskem Cankarjevem domu nagovorila udeležence konference z naslovom 30 let neodvisnosti Banke Slovenije: Prehojena pot in sodobni izzivi.

Lagardova bo jutri v ljubljanskem Cankarjevem domu nagovorila udeležence konference z naslovom 30 let neodvisnosti Banke Slovenije: Prehojena pot in sodobni izzivi. Uvodni nagovor bo imel tudi guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle, na konferenci pa bodo kot govorci sodelovali številni predstavniki domačih in mednarodnih ustanov.

Lagardova je Slovenijo nazadnje obiskala lansko jesen, ko se je udeležila neformalnega zasedanja finančnih ministrov EU. Takratni pogovori so bili v znamenju optimizma glede zdravstvenih in gospodarskih razmer v območju evra in EU, vendar z opozorilom, da je izzivov še veliko.

Danes je največji izziv območja z evrom visoka inflacija.

Danes je največji izziv območja z evrom visoka inflacija. ECB po besedah Lagardove pozorno spremlja njene sekundarne učinke in pritiske za višje plače. Kot je dejala, je mandat centralne banke cenovna stabilnost »in storili bomo vse potrebno, da se inflacija stabilizira na naši ciljni ravni dveh odstotkov«.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Zmagoslavno leto
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh