Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Biden in kardinal Zuppi dve uri zlasti o Ukrajini

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 19. 07. 2023 / 09:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2023 / 09:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Biden in kardinal Zuppi dve uri zlasti o Ukrajini
Kardinal Matteo Zuppi se je prvi dan tridnevnega obiska v Washingtonu sestal z ameriškim predsednikom Josephom Bidenom. FOTO: Vatican Media

Predsednik Biden in kardinal Zuppi dve uri zlasti o Ukrajini

V okviru tridnevnega obiska v Washingtonu, ki se bo končal v četrtek, se je posebni odposlanec papeža Frančiška za mirno rešitev vojne v Ukrajini, kardinal Matteo Maria Zuppi, včeraj v sestal z ameriškim predsednikom Josephom Bidenom.

Matteo Zuppi, sicer tudi predsednik Italijanske škofovske konference in bolonjski nadškof, se je z Bidenom pogovarjal za zaprtimi vrati, brez prisotnosti novinarjev, po poročanju italijanske tiskovne agencije ANSA pa so pogovori v Beli hiši trajali dve uri.

Biden pozdravil imenovanje Američana za kardinala

Kot so javnost obvestili iz predsednikovega kabineta, je Joe Biden kardinalu Zuppiju izrazil želje po nadaljevanju pastoralnega dela papeža Frančiška in pozdravil nedavno imenovanje 67-letnega ameriškega avguštinca Roberta Francisa Prevosta za novega kardinala.

Večinoma o Ukrajini

Obenem sta sogovornika razpravljala še o prizadevanjih Svetega sedeža za zagotavljanje humanitarne pomoči za lajšanje trpljenja ljudi ob ruski agresiji v Ukrajini in o zavzemanju Vatikana za vrnitev prisilno deportiranih ukrajinskih otrok.

Spodbujanje miru v Ukrajini

Zuppijev odhod v Washington, kjer ga spremlja uradnik vatikanskega državnega tajništva, je sledil njegovima nedavnima (junijskima) obiskoma Kijeva in Moskve, vsa tri kardinalova potovanja pa so služila »spodbujanju miru v Ukrajini«.

Nalaganje
Nazaj na vrh