Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Borut Pahor podelil nagrado Zlata čebela 2021

Za vas piše:
T. M.
Objava: 20. 12. 2021 / 17:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2021 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Borut Pahor podelil nagrado Zlata čebela 2021
Nagrada je bila letos podeljena prvič. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Predsednik Borut Pahor podelil nagrado Zlata čebela 2021

Predsednik republike se je danes, 20. decembra, v Hiši Kranjske čebele v Višnji Gori udeležil podelitve nagrade Zlata čebela 2021.

Predsednik Pahor je podelil glavno nagrado, ki jo je prejel dr. Lucas Alejandro Garibaldi iz Argentine za izjemne dosežke in pionirsko delo na področju promocije čebel in drugih opraševalcev. 

Dr. Garibaldi je s svojimi osemintridesetimi leti mednarodno priznan znanstvenik, ki s svojimi dosežki in vizionarskim pristopom ter odločnostjo pomembno prispeva h krepitvi zavedanja o pomenu ter ohranitvi čebel in drugih opraševalcev na svetovni ravni.

Predsednik je ob podelitvi posebej poudaril, da pušča Slovenija v čebelarstvu močan pečat, na kar smo lahko vsi zelo ponosni. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali pri projektu Zlata čebela, in dejal, da je tudi sam počaščen, da je danes del tega sijajnega dogodka, ki ponazarja začetek zgodbe, ki bo v prihodnosti zagotovo odmevala po vsem svetu.

FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Nagrada letos podeljena prvič 

Nagrada Zlata čebela, ki je bila letos podeljena prvič, je najvišja državna nagrada na področju zaščite čebel ter prepoznavanja vloge čebel in drugih opraševalcev pri zagotavljanju prehranske varnosti, trajnostnega kmetijstva, ohranjanja narave, biotske raznovrstnosti in kulturne dediščine ter posredno s tem tudi zdravja ljudi. 

Skulpturo nagrade, ki v svojem bistvu parafraza čebeljega življenja – njenega vsakokratnega izleta in vrnitve v panj, ki z neskončno majhnimi dejanji opravlja neskončno velike naloge, je izdelal slovenski oblikovalec Urh Wiegele.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh