Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik SŠK sprejel italijanskega veleposlanika

Objava: 22. 02. 2005 / 09:52
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predsednik SŠK sprejel italijanskega veleposlanika

Mariborski škof in predsednik Slovenske škofovske konference dr. Franc Kramberger je v soboto, 19. februarja 2005, v prostorih škofijskega ordinariata, na Slomškovem trgu 19, v Mariboru, na vljudnostni obisk sprejel italijanskega veleposlanika v Republiki Sloveniji dr. Daniela Vergo s soprogo.

Mariborski škof in predsednik Slovenske škofovske konference dr. Franc Kramberger je v soboto, 19. februarja 2005, v prostorih škofijskega ordinariata, na Slomškovem trgu 19, v Mariboru, na vljudnostni obisk sprejel italijanskega veleposlanika v Republiki Sloveniji dr. Daniela Vergo s soprogo. Veleposlanik je škofu Krambergerju predstavil svoje delo ter se zanimal za razmere, v katerih deluje katoliška Cerkev na Slovenskem. Poleg splošnih družbenih razmer v Sloveniji in odnosov med državo in Cerkvijo pri nas je škof Kramberger visokemu gostu posebej predstavil še zgodovino mariborske škofije ter delovanje mariborskega bogoslovja in enote Teološke fakultete v Mariboru.

Sogovornika sta se ustavila tudi ob vprašanju aktualnih odnosov med državama in narodoma, posebej tudi ob vprašanju fojb. Sogovornika sta se strinjala, da je samo pošten odnos do zgodovinskih dejstev lahko osnova za ureditev in poglobitev medsebojnih odnosov. Po srečanju si je veleposlanik z zanimanjem ogledal mariborsko stolnico, kjer je obiskal tudi grob blaženega škofa Antona Martina Slomška.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh