Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev knjige v spomin na prof. dr. Lovra Šturma

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 12. 2022 / 14:18
Oznake: Dogodek, Knjiga, Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2022 / 15:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavitev knjige v spomin na prof. dr. Lovra Šturma
»Življenjska pot dr. Lovra Šturma kaže, kako veliko lahko tudi en sam človek pripomore k vzpostavitvi in izboljšanju delovanja inštitucij demokratične in pravne države.« FOTO: Tatjana Splichal

Predstavitev knjige v spomin na prof. dr. Lovra Šturma

V okviru Nove univerze je izšla nova knjiga v spomin na prof. dr. Lovra Šturma.

Knjigo »Omejitev oblasti: Liber Amicorum v spomin na prof. dr. Lovra Šturma« je uredil prof. dr. Jernej Letnar Černič, redni profesor za pravo človekovih pravic, državno pravo in upravno pravo na Evropski pravni fakulteti. Naročiti jo je mogoče v spletni knjigarni ali na e-naslovu knjižnice Nove univerze.

Iz povzetka

»Kakovost slovenske ustavne demokracije in inštitucij njene demokratične in pravne države tlakujejo ljudje, ki v njih vsakodnevno delujejo. Lovro Šturm si je skozi celotno življenje v različnih vlogah kot raziskovalec, profesor, ustavni sodnik, minister, civilnodružbeni aktivist in mecen prizadeval za bolj kakovostno, transparentno in učinkovito uresničevanje vladavine prava v slovenski ustavni demokraciji,« je zapisano v povzetku.

Poklon prispevku k izgradnji slovenske ustavne demokracije

Strokovna monografija vključuje prispevke in spomine Šturmovih sopotnic in sopotnikov na njegovo poklicno, zasebno in življenjsko pot ter je poklon njegovih prijateljev, kolegov, sodelavcev in nekdanjih študentov njegovemu prispevku k izgradnji slovenske ustavne demokracije in vladavine prava.

Smerokaz sedanjim in prihodnjim generacijam

»Življenjska pot dr. Lovra Šturma kaže, kako veliko lahko tudi en sam človek pripomore k vzpostavitvi in izboljšanju delovanja inštitucij demokratične in pravne države. Je smerokaz sedanjim in prihodnjim generacijam, kako posvetiti življenje za izboljšanje življenja v slovenski družbi,« je še prebrati v povzetku.

Predstavitev knjige v sredo

Knjigo bodo predstavili v predavalnici Karola Josefa Wojtyle na Novi univerzi na Mestnem trgu v Ljubljani v sredo, 14. decembra 2022, ob 15. uri. V razpravi se bodo uredniku knjige Jerneju Letnarju Černiču pridružili Barbara Brezigar, prof. dr. Janez Čebulj, prof. dr. Peter Jambrek in prof. dr. Ernest Petrič.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh