Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev knjižnih novosti

Objava: 18. 01. 2005 / 12:05
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavitev knjižnih novosti

Založba Družina je na tiskovni konferenci 20. januarja predstavila tri knjige, ki, ožje gledano, obsegajo troje človekovih življenjskih obdobij (otroštvo, puberteto in odraščanje), širše gledano pa so zanimive in poučne za vsakogar.

Založba Družina je na tiskovni konferenci 20. januarja predstavila tri knjige, ki, ožje gledano, obsegajo troje človekovih življenjskih obdobij (otroštvo, puberteto in odraščanje), širše gledano pa so zanimive in poučne za vsakogar.Otroka, takšnega, ki že zna brati oziroma bo to naredil kdo drug, nagovarja slikanica prof. Zdenke Candellari Božični objem, malo večjega, ki ima opraviti z muhami in mukami pubertete, knjiga urednice Mavrice Mire Dobravec Teta Puber na obisku (besedna igra puber - teta!), še večjega, ki hlastno išče odgovore na mnoga zapletena življenjska vprašanja, pa knjiga psihologinje Helene Reberc Petra, vprašanja mladih. O prvih dveh knjigah sta spregovorili avtorici, tretjo pa je predstavil urednik rubrike Duhovnost pri Družini Marjan Pogačnik.
Zdenka Candellari, Božični objem (ilustracije Anka Hribar Košmerl)Mira Dobravec, Teta Puber na obisku (ilustracije Karmen Špelič)


Helena Reberc, Petra, vprašanja mladih


Črto pod vse tri knjige je poznavalsko potegnil psiholog Bogdan Žorž. Poudaril je, da takšnih knjig ni nikoli dovolj na slovenskem knjižnem trgu, da je njihova vsebina vedno aktualna in zato sporočilna; torej jih je vredno vzeti v roke, brati in kaj potegniti iz njih. To velja ne le za tiste, ki so jim namenjene v ožjem smislu, marveč zlasti starše, duhovnike, katehete in katehistinje, vzgojitelje, skratka vse tiste, ki imajo opraviti z otroki pred začetkom osnovne šole do mladih pred samostojnostjo.

Zgodbe pod skupnim naslovom Teta Puber na obisku, povzete iz resničnega življenja, z nevsiljivim življenjskim naukom pa tudi humorjem, so izhajale v Mavrici, Petrini odgovori na vprašanja mladih pa na »mladinskih straneh« Družine; božična zgodba Božični objem je osvežujoča novost s posebnim tehničnim pomagalom, kako priti do božjega Novorojenca, skratka otroku duhovno približati Jezusovo rojstvo in njegov pomen za nas.

Predstavitev je vodil direktor založbe dr. Janez Gril.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Akcija
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€ 29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh