Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavljena molitev in logo Svetovnega srečanja družin

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 09. 2014 / 08:05
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavljena molitev in logo Svetovnega srečanja družin

Predstavljena molitev in logo Svetovnega srečanja družin

Romarjem naj bi pripomogla k duhovni pripravi na bližajoče se srečanje.

V Združenih državah Amerike so v teh dneh predstavili uradno molitev in logo Svetovnega srečanja družin, ki ga prihodnje leto pripravljajo v Filadelfiji. S tem naj bi romarjem pripomogli k duhovni pripravi na bližajoče se srečanje.


»Molitev in logotip bosta navdihnila vsakogar, ki sodeluje v pripravi na srečanje družin v letu 2015«, je pojasnil filadelfijski nadškof Charles Chaput, ko je med nedeljskim bogoslužjem predstavil oba simbola prireditve. »S tem, ko sta osredotočena na obogatitev in okrepitev duhovnega življenja družin, tako katoliških kot nekatoliških, iskreno upam, da bosta molitev in logotip nam vsem pripomogla k izpraševanju vesti in srca in da bosta na pomenljiv način poglobila naš odnos z Bogom ter v družinah.«

Molitev je na voljo v osemnajstih jezikih, med drugim tudi v znakovnem, namenjena pa je spodbujanju družine in priprošnji za uspeh srečanja, katerega tema je »Ljubezen je naše poslanstvo: družina živi.« Prične se s priznanjem, da so vsi ljudje Božji otroci in prosi za Gospodovo ljubezen, ki naj pomaga družinam po vsem svetu, nato pa za priprošnjo Svete družine pri vodenju družin, da bi znale poiskati resnico in da bi živele v resnični Božji ljubezni.

Po besedah filadelfijske nadškofije je molitev »namenjena kot prinašalec upanja in vere našim družinam. Spodbuja vsakodnevne prošnje za uspeh dogodka in osebne priprošnje in temelji na temi srečanja ter njegovi predvideni vsebini«.

Logotip, ki ga je po naročilu nadškofije oblikoval krajevni umetnik Neilson Carlin, prikazuje Sveto družino z malim Jezusom in Marijinima staršema, sv. Joahimom in Ano. Izvirna oljna slika, ki meri 1,5 X 1,2 m, bo na ogled v stolni baziliki sv. Petra in Pavla do zaključka srečanja družin prihodnje leto. Carlin je izrazil hvaležnost, da je lahko svoj dar uporabil za služenje Cerkvi, bratom katoličanom in velikemu svetovnemu dogodku, na katerem ameriški verniki pričakujejo tudi papeža Frančiška.

Srečanje je na programu od 22. do 27. septembra 2015, po pričakovanjih prirediteljev pa naj bi se ga udeležilo več deset tisoč obiskovalcev z vsega sveta. Dogodek so leta 1994 v Rimu prvič priredili na pobudo tedanjega papeža Janeza Pavla II., z namenom, da v letu družine okrepijo družinske vezi po vsem svetu. Odtlej Papeški svet za družino srečanje priredi vsaka tri leta na različnih krajih, udeleženci so se v preteklosti med drugim zbrali V Riu de Janeiru, mehiški prestolnici in Milanu.

Molitev svetovnega srečanja družin Filadelfija 2015

Bog in naš Oče,

po Jezusu, svojem Sinu in Odrešeniku,

si nas napravil

za svoje sinove in hčere

v družini Cerkve.

Naj Tvoje usmiljenje in ljubezen

pomagata našim družinam

v vseh delih sveta,

da bodo med seboj povezane

v zvestobi evangeliju.

Naj zgled Svete družine

s pomočjo Svetega Duha

vodi vse družine, posebej tiste najbolj preizkušane,

da postanejo hiše skupnosti in molitve,

da bodo vedno iskale resnico in živele v Tvoji ljubezni.

Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Jezus, Marija in Jožef, prosite za nas!

Vir: CNA

Foto: CNA

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh