Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavniki judov na obisku v Vatikanu

Objava: 17. 03. 2010 / 08:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavniki judov na obisku v Vatikanu

Mednarodni judovski odbor za medversko posvetovanje na obisku vatikanskih dikasterijev

Mednarodni judovski odbor za medversko posvetovanje je včeraj v Rimu začel svoj dvodnevni obisk, med katerim se bo srečal s predstavniki različnih vatikanskih dikasterijev. Člani odbora, ki ga vodi rabin Richard Marker, so se včeraj sestali s predsednikom Papeškega sveta za medverski dialog kardinalom Jeanom Louisjem Tauranom, s predsednikom Papeškega sveta pravičnost in mir kardinalom Petrom Turksonom, ter z Brianom Farellijem in Norbertom Hofmannom iz Komisije Svetega sedeža za verske odnose z judovstvom.

Kot so poročali pri vatikanskem radiu, se bo mednarodni judovski odbor danes sestal še z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Tarcisijem Bertonejem. V središču pogovorov bodo nekatera občutljiva vprašanja, kot so denimo vatikanski arhivi, postopek beatifikacije papeža Pija XII., boj proti antisemitizmu, prizadevanje za dialog v duhu drugega vatikanskega koncila in podobno.

Poleg uradnih pogovorov pa program vsebuje tudi srečanje s Skupnostjo sv. Egidija in s p. Thomasom Casejem, direktorjem Centra za hebrejske študije Kardinal Bea, ki deluje v okviru papeške univerze Gregoriana. Rabin Lee Levine bo danes na Gregoriani predaval o Jeruzalemu kot o svetem mestu za Jude.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh