Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prelistajte revijo # najst!

Za vas piše:
B. K.
Objava: 11. 09. 2015 / 10:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prelistajte revijo # najst!

Prelistajte revijo # najst!

#najst - prva katoliška revija za mlade - bo namenjena mladim v pripravi na birmo in tistim v srednješolskih klopeh.
#najst - prva številka katoliške revije za mlade je tik pred izidom. Namenjena je mladim v pripravi na birmo in tistim v srednješolskih klopeh. Pripravili smo vam nekaj vsebinskih poudarkov, preden se z njo srečate na Stični mladih. Revija bo na 56 barvnih straneh pri Založbi Družina izhajala 6-krat letno in se bo povezovala z družabnimi omrežji.

Revijo #najst lahko prelistate tukaj.

Pogovor z Ezekielom Hentyjem, nogometašem Olimpije: »O, ja, pogosto sem bil v cerkvi! Bog mi pomeni vse, cerkev pa je njegova podaljšana roka, ki nam pomaga rasti na duhovnem področju in tudi razumeti Boga ter sporočilo Svetega pisma.«

Patricija Blažek, animatorka pri dijaškem programu na Stični mladih: »Papež nam v poslanici pravi, naj si upamo biti srečni, gremo proti toku in se vržemo v pustolovščino iskanja sreče.«

Kaj naj s temi metuljčki? Najprej nasvet za punce! Fantje imamo radi izziv, zato če boste delale tako, da boste vse pripravljene storiti za našo pozornost, boste dobile popolnoma napačno vrsto pozornosti. In fantje: za punco se je treba potruditi. Ni dovolj, če ji kdaj pomežiknete in se lepo nasmehnete, bodite dedci in ji pokažite, da vam nekaj pomeni! – Samo Pučnik, predsednik oratorija Slovenija.

Potepuh v Indiji: »Na ulici se zjutraj prebujajo cestne družine, ki spijo pod plahtami na nekaj odejah, na isti ulici potem kuhajo in perejo, v luži malo naprej si umijejo zobe in noge, nekaj korakov naprej pa že nekdo reže meso in cvrte prigrizke.« - Uršula Vratuša Globočnik, prostovoljka programa POTA.


V rubriki Ali veš, kaj poslušaš? smo analizirali Omijevo pesem Cheerleader (navijačica).

Zvezdni utrinki - kaj dobrega je šola prinesla zvezdnikom, kot so Natalie Portman, Emma Watson, Chris Martin, Meryl Streep …?

Moda: Kavbojke so najbolj univerzalno oblačilo za v šolo, pomembno pa je, da so udobne. Takšne z visokim pasom so še vedno in, v jeseni pa so tudi praktične, saj ti v njih ne bo ne prehladno, ne prevroče.

V prvi številki boste našli še zanimivosti, kot so pogovor s Tonetom Česnom, duhovnikom za mlade, #naj izzivi, moja šolska malica, življenje v dijaškem domu, mladi podjetnik Miha Lavtar, animatorji iz Budanj, kvizi, križanke.

Za tvojo sobo: poster Ezekiela Hentyja + note s himno SDM.

Kdo ustvarja revijo?

Za raznolikost vsebine skrbi mlado in dinamično uredništvo na čelu z Lucijo Čakš in Klemnom Čeligojem, ki sta se preizkusila kot urednika Mladega vala v Družini, ob njiju pa sta Marta Habe, predsednica Društva SKAM, in Samo Pučnik, predsednik Oratorija Slovenija. Oblikovno podobo je reviji nadela Lucia Jerman. Revijo so zasnovali v okviru revijalnega programa založbe Družina, ki ga vodi Barbara Kastelec, ves čas nastajanja pa sta reviji ob strani stala Tone Rode, direktor založbe Družina, in Tone Česen, voditelj Medškofijskega odbora za mladino.

Naročilnico na revijo #najst najdeš tule: narocilo.pdfnarocilo.pdf


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh