Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Premier Janša med regijskim obiskom tudi na Škofiji Murska Sobota

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 11. 2021 / 06:30
Oznake: Premier, Škof, Vlada
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2021 / 06:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Premier Janša med regijskim obiskom tudi na Škofiji Murska Sobota
Janez Janša in msgr. dr. Peter Štumpf se ne bosta srečala prvič. FOTO: arhiv SŠK

Premier Janša med regijskim obiskom tudi na Škofiji Murska Sobota

V okviru današnjega delovnega obiska slovenske vlade v Pomurski regiji se bo premier Janez Janša, kot je že običaj na tovrstnih regijskih obiskih, srečal tudi z vodstvom Škofije Murska Sobota.

Osrednji točki programa obiska bosta sicer dopoldanski delovni posvet vlade v RIS Dvorec Rakičan in večerna (ob 18. uri) javna tribuna z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.

Državni sekretar s predstavniki Škofijske karitas

Danes dopoldne (ob 9. uri) se bo državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Cveto Uršič srečal s predstavniki humanitarnih organizacij v regiji, med njimi tudi s predstavniki Škofijske karitas Murska Sobota.

Na obisku soboške škofije tudi ministrica Jaklitscheva

Predsednik vlade Janez Janša pa bo skupaj z ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Heleno Jaklitsch popoldne, ob 16.20, za tri četrt ure obiskal Škofijo Murska Sobota in se srečal z njenim vodstvom na čelu s škofom msgr. dr. Petrom Štumpfom.

Četrto tovrstno srečanje

Enako se je Janša ob regijskih obiskih v minulih dveh mesecih srečal tudi že s koprskim škofom msgr. dr. Jurijem Bizjakom in novima celjskim in novomeškim škofom, msgr. dr. Maksimilijanom Matjažem in msgr. dr. Andrejem Sajetom.

Tudi z evangeličanskim škofom

Že pred obiskom Škofije Murska Sobota pa se bo premier ob 14.40 na uradu evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota na 45-minutnem pogovoru srečal tudi s škofom Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji, mag. Leonom Novakom.

Nalaganje
Nazaj na vrh