Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Premier Janša med regijskim obiskom tudi na Škofiji Murska Sobota

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 11. 2021 / 06:30
Oznake: Premier, Škof, Vlada
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2021 / 06:47
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Premier Janša med regijskim obiskom tudi na Škofiji Murska Sobota

Premier Janša med regijskim obiskom tudi na Škofiji Murska Sobota
Janez Janša in msgr. dr. Peter Štumpf se ne bosta srečala prvič. FOTO: arhiv SŠK
V okviru današnjega delovnega obiska slovenske vlade v Pomurski regiji se bo premier Janez Janša, kot je že običaj na tovrstnih regijskih obiskih, srečal tudi z vodstvom Škofije Murska Sobota.

Osrednji točki programa obiska bosta sicer dopoldanski delovni posvet vlade v RIS Dvorec Rakičan in večerna (ob 18. uri) javna tribuna z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.

Državni sekretar s predstavniki Škofijske karitas

Danes dopoldne (ob 9. uri) se bo državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Cveto Uršič srečal s predstavniki humanitarnih organizacij v regiji, med njimi tudi s predstavniki Škofijske karitas Murska Sobota.

Na obisku soboške škofije tudi ministrica Jaklitscheva

Predsednik vlade Janez Janša pa bo skupaj z ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Heleno Jaklitsch popoldne, ob 16.20, za tri četrt ure obiskal Škofijo Murska Sobota in se srečal z njenim vodstvom na čelu s škofom msgr. dr. Petrom Štumpfom.

Četrto tovrstno srečanje

Enako se je Janša ob regijskih obiskih v minulih dveh mesecih srečal tudi že s koprskim škofom msgr. dr. Jurijem Bizjakom in novima celjskim in novomeškim škofom, msgr. dr. Maksimilijanom Matjažem in msgr. dr. Andrejem Sajetom.

Tudi z evangeličanskim škofom

Že pred obiskom Škofije Murska Sobota pa se bo premier ob 14.40 na uradu evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota na 45-minutnem pogovoru srečal tudi s škofom Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji, mag. Leonom Novakom.

Nalaganje
Nazaj na vrh