Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prenovljena spletna stran vatikanskega časnika

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 12. 2013 / 08:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prenovljena spletna stran vatikanskega časnika

Prenovljena spletna stran vatikanskega časnika

L’Osservatore Romano želi s prenovo postati dostopnejši širšemu krogu bralcev.

Vatikanski časnik »L'Osservatore Romano« je v torek, 17. decembra, predstavil prenovljene spletne strani, s čimer želi postati dostopnejši širšemu krogu bralcev. »Več novic, več fotografij, več objav tudi na socialnih omrežjih«, je eden izmed časnikarjev omenjenega dnevnika, Piero Di Domenicantonio, zapisal v svojem uvodniku in ob tem pojasnil, da »L’Osservatore Romano prenavlja in širi svojo prisotnost in informacijski servis po celem svetu«.

Kot še pojasnjuje v prispevku, naj bi prenovljene spletne strani z inovativno grafiko in dosti lažjo dostopnostjo pomenile preobrat v širjenju in dosegu znanega vatikanskega časnika, objavljene članke pa naj bi navdušeni bralci zlahka delili na svojih straneh po različnih spletnih omrežjih, kot sta denimo Twitter in Facebook.






Di Domenicantonio pojasnjuje, da so prenovo spletnih strani pripravili v sodelovanju s Papeškim svetom za družbeno obveščanje in s pomočjo nekega španskega podjetja. Na spletni strani časnika »L’Osservatore Romano« najdemo vsebine dnevnih izdaj, petih tedenskih izdaj, tudi v angleščini, in njihove mesečne izdaje v poljskem jeziku. Stran je dostopna preko računalnika, pametnega telefona ali tablice.

Preko prenovljene spletne strani vatikanskega časnika je mogoče na povsem varen način tudi darovati sredstva v dobrodelne namene, usluga pa je na voljo brez dodatne provizije.

»Tudi na področjih, ki jih je težje doseči s tradicionalnimi sredstvi dostave tiskane izdaje časnika, predvsem pa so ob tem stroški dosti višji, bo odslej vsakdo imel možnost pravočasnega dostopa do novic iz prve roke o dejavnostih papeža in Svetega sedeža«, piše Di Domenicantonio in svoj zapis sklene z mislijo: »Malce več kot poldrugo stoletje po ustanovitvi se L’ Osservatore Romano podaja naproti novim dogodivščinam v digitalnem svetu.«

Vir: EWTN
Foto: EWTN

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh