Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Preveč bogoslovcev v Vzhodnem Timorju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 10. 2017 / 12:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Preveč bogoslovcev v Vzhodnem Timorju

Edino semenišče lahko izmed 300 duhovniških kandidatov sprejme le 90 študentov.

V Vzhodnem Timorju, ki velja za najbolj katoliško azijsko državo, so odprli novo bogoslovno semenišče, da bodo lahko ugodili prošnjam vedno večjega števila kandidatov, ki si želijo postati duhovniki. »Malo semenišče sv. Jožefa« v škofiji Maliana je slovesno odprl nadškof Joseph Salvador Marino, papeški nuncij za Malezijo in Vzhodni Timor, kot je poročala azijska katoliška agencija Ucanews.



»Upam, da bo to izpolnilo pričakovanja papeža Frančiška po več duhovnih poklicih iz Vzhodnega Timorja«, je dejal nadškof Marino. Vsako leto za sprejem v semenišče zaprosi okoli 300 mladeničev, vendar je bilo doslej na voljo le »Malo semenišče Naše Gospe iz Fatime« v vzhodnotimorski prestolnici Dili, ki lahko sprejme le 90 kandidatov.

97 % izmed 1,3 milijona prebivalcev Vzhodnega Timorja je katoličanov, v državi pa imajo na razpolago le 220 duhovnikov v treh škofijah. »Potrebujemo več škofijskih duhovnikov, da bi lahko služili ljudem«, je dejal Norberto Do Amaral, škof v Maliani. V novo semenišče v Maliani je bilo doslej sprejetih 22 duhovniških kandidatov.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh