Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Previdno v gorah!

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 05. 08. 2016 / 09:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Previdno v gorah!

Pohod naj ostane v lepem spominu, zato se na pot ustrezno pripravite.

Foto: Oton Naglost

Na vrhuncu poletne sezone in vročine se mnogi odpravijo v planine na svež zrak, izlet in dogodivščino. Pohod naj ostane v lepem spominu, zato se na pot ustrezno pripravite.

Gorski reševalci opozarjajo na previdnost v gorah. Najpogostejši vzrok za nesreče v planinah je zdrs, zato opozarjajo predvsem na primerno obutev in opremo. Hkrati pa se pred pohodom pozanimate tudi, kakšno je vreme in se na pot odpravite dovolj zgodaj.
Nesreče se zgodijo tudi zaradi precenjevanja lastnih sposobnosti, človeške malomarnosti, neupoštevanja pravil hoje in objestnosti. Nesreče se najpogosteje zgodijo na poti v dolino, ko so planinci utrujeni in manj pozorni.

Poleg nesreč pa se lahko pojavijo tudi različna bolezenska stanja, kot so težave s srcem, zato morajo vsi, predvsem pa starejši, upoštevati tudi svoje zdravstveno stanje. Pomembno pa je tudi zaužiti dovolj tekočine, da ne pride do dehidracije.

Gorski reševalci so letos do zdaj posredovali 226-krat, v slovenskih gorah pa je umrlo 19 ljudi. Največ posredovanj je bilo v gorah na območju Tolmina, Bohinja, Bovca in Kamnika. Gorski reševalci pa pomagajo v nesrečah pri delu v gozdu, gorskem kolesarjenju, jadralnem padalstvu.

Vir: www.grzs.si, www.gore-ljudje.net

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh