Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričetek akcije Pokloni zvezek

Za vas piše:
T. M.
Objava: 09. 05. 2022 / 10:28
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2022 / 10:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pričetek akcije Pokloni zvezek
Naredimo tudi mi nekaj dobrega. FOTO: Tatjana Splichal

Pričetek akcije Pokloni zvezek

Akcija je bila v preteklih letih zelo uspešna.

Slovenska karitas že štirinajsto leto zapored vabi k podpori in sodelovanju v dobrodelni akciji Pokloni zvezek, s katero želijo tudi letos zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in mlade spodbuditi k solidarnosti med vrstniki. 

Akcija zbiranja zvezkov bo potekala od 9. maja do 10. junija. 

V lanskem letu so v akciji zbrali več kot 41.000 zvezkov, ki so jih škofijske Karitas razdelile socialno ogroženim otrokom. Tudi letošnja akcija že dobiva lep odmev, saj se je k sodelovanju do sedaj prijavilo že 242 osnovnih šol in 93 vrtcev. 

Otroke spodbujajmo k prijateljstvu in solidarnosti. FOTO: Tatjana Splichal

Lansko leto prejelo pomoč več kot 12.000 osnovnošolcev 

Na Karitas so se v lanskem letu obrnile številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. »Tako je v lanskem letu po vsej Sloveniji 12.950 osnovnošolcev, kar je za skoraj 450 razredov učencev, prejelo večjo pomoč v obliki šolskih potrebščin. Tudi letos številne družine prosijo za pomoč. Še posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni in drugih težkih okoliščin,« so pri Slovenski karitas zapisali v sporočilu za javnost. 

Vsak lahko pomaga tudi z SMS sporočilom ZVEZEK ali ZVEZEK5 na 1919 in daruje 1 ali 5 EUR za pomoč s šolskimi potrebščinami socialno ogroženim osnovnošolcem v Sloveniji.

Otroke in njihove starše organizatorji akcije prosijo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo tovrstno pomoč. Zvezke zbirajo za 13.000 socialno ogroženih otrok, ki jim bo Karitas preko poletja pomagala s šolskimi potrebščinami.

»Vesel sem, da ti lahko pomagam« 

Vsak otrok ob tem prejme še razglednico, na katero zapiše sporočilo, misel, pozdrav ali nariše risbo za skritega prijatelja v stiski, ki bo zvezek prejel. Razglednico nato vloži v darovani zvezek. V nekaterih šolah učenci zadnje triade pripravijo tudi koncert ali kak drug dogodek ter namesto vstopnine zbirajo zvezke.  


Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh