Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prihodnjo soboto utrip Medžugorja v Radencih

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 20. 08. 2022 / 07:00
Oznake: Duhovnost, Dogodek
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2022 / 09:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prihodnjo soboto utrip Medžugorja v Radencih
V Radence naj bi prišel tudi medžugorski župnik p. Zvonimir Pavičić, a ga zaradi osebnih okoliščin ne bo. FOTO: Međugorje Info

Prihodnjo soboto utrip Medžugorja v Radencih

Škofijski odbor za mlade Škofije Murska Sobota bo po vzoru Mladifesta iz Medžugorja naslednjo soboto, 27. avgusta 2022, organiziral 2. Mladinski festival v Sloveniji. Z geslom festivala »S teboj, mati Marija« želimo k nam prenesti utrip Medžugorja.

Gre za dogodek, ki je namenjen vsem generacijam s posebnim poudarkom na mladih, potekal pa bo v župniji sv. Cirila in Metoda v Radencih.

Lanski prvi festival v spletni obliki

V Škofijskem odboru za mlade (ŠOM) Murska Sobota so mladinski festival lani pripravili v spletni obliki, kjer jih je v povprečju spremljalo več kot 1000 spletnih gledalcev, hkrati pa so dogodek prenašali na Exodus TV in Radiu Ognjišče. »Mladinski festival je bil naš največji dogodek, ki smo ga želeli organizirati. Leta 2020 in 2021 nam je močno zagodla korona, a lani nam je uspelo organizirati Mladinski festival vsaj v spletni obliki,« pravi kaplan in voditelj ŠOM Murska Sobota Aljaž Baša.

V Radencih žal ne bo medžugorskega župnika

Na letošnji Mladinski festival v Radencih gledajo kot na znamenje Božje previdnosti, da z dogodkom, ki so si ga močno želeli vsa leta delovanja, zaključijo svoje poslanstvo. »Med nas naj bi prišel tudi novi medžugorski župnik p. Zvonimir Pavičić, a je zaradi osebnih okoliščin opravičil svojo prisotnost. Kljub temu je to priložnost, da mladi skupaj zaključijo počitnice in skupaj začenjajo novo šolsko in pastoralno leto. Skupaj ob Jezusu in Mariji,« pravi Baša.

FOTO: ŠOM Murska Sobota

Program srečanja

Srečanje v Radencih se bo začelo v tamkajšnji župnijski cerkvi ob 14. uri s pozdravom in pesmijo. Nadaljevalo se bo s katehezo in pričevanjem. Možna bo tudi spoved, predvidena je molitev rožnega venca, druženje pa bodo zaključili z mašo, procesijo s kipom Marije, adoracijo in slavilnim glasbenim večerom.




Nalaganje
Nazaj na vrh