Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Princ Charles pisal Sakoju in moli za iraške kristjane

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 09. 2014 / 07:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Princ Charles pisal Sakoju in moli za iraške kristjane

Britanski prestolonaslednik je osebno pisal kaldejskemu patriarhu.

Britanski princ Charles je v osebnem pismu kaldejskemu patriarhu Louisju Raphaelu I. Sakoju izrazil svoje ogorčenje nad trenutnim položajem v Iraku. Kristjani in pripadniki drugih veroizpovedi, ki so med seboj stoletja živeli v sožitju, trpijo zaradi »barbarskega preganjanja«, je britanski prestolonaslednik napisal katoliškemu voditelju v Iraku. V pismu, katerega odlomke je minuli konec tedna objavil britanski časnik The Telegraph, princ Charles iraškim katoličanom zagotavlja »posebno molitev in globoko sočutje«.



Prestolonaslednik upa in moli, »da bi vodenje in ukrepanje ljudi dobre volje«, pa tudi prizadetih Iračanov, uspelo »premagati zlo, ki povzroča nepredstavljivo trpljenje«. Britanski princ je skupaj s pismom tudi daroval denarno pomoč katoliški človekoljubni organizaciji Cerkev v stiski.

Minuli teden pa je primas anglikanske Cerkve, canterburyjski nadškof Justin Welby, skupaj z judovskimi in islamskimi predstavniki priredil solidarnostno molitveno bdenje za preganjane kristjane v Iraku. Ob tem je delovanje teroristične milice »Islamska država« primerjal z vpadi Mongolov v 13. stoletju. »Težko je verjeti, da se takšne grozote lahko dogajajo tudi danes«, je po navedbah anglikanskega časnika Church Times med molitvenim bdenjem v Westminstrski opatiji v Londonu dejal primas Welby.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh