Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: radijski misijon in druge verske oddaje (25.-31. marec)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 24. 03. 2023 / 09:21
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2023 / 09:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: radijski misijon in druge verske oddaje (25.-31. marec)
Grafična podoba 18. radijskega misijona: FOTO: Radio Ognjišče

Priporočamo: radijski misijon in druge verske oddaje (25.-31. marec)

Radijske in televizijske oddaje z versko in duhovno vsebino, ki jim boste lahko prisluhnili oz. si jih ogledali v tednu od sobote, 25., do petka, 31. marca. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Ko se temelji reda podirajo

Radijski misijon 2023

Radio Ognjišče, od nedelje, 26. marca, do sobote, 1. aprila

Mnogi so mnenja, da se ob vojni, ki jo spremljamo že leto dni, rušijo temelji svetovnega reda. Dejansko že dlje časa lahko opazujemo hud spopad liberalnih idej, ki brutalno in brez treznega pomisleka rušijo skoraj vse temelje, na katerih je deloval zahodni svet. V luči teh dogodkov smo hitro našli tudi naslov za letošnji radijski misijon, ki bo že osemnajsti po vrsti. Gost osrednjih nagovorov, ki bodo vsak dan ob 17.00 - ponovitev pa ob 22.00 - bo nadškof Marjan Turnšek. Od ponedeljka do petka ob 11.15 bodo z nami pričevalci, v duhu teme dneva pa bodo tudi jutranje Svetovalnice ob 8.00. Večerne oddaje ob 20.00 (Prijatelji Radia Ognjišče, Globine, Moja generacija in Ob radijskem ognjišču) bodo ohranile svoje poslanstvo, a ga napolnile z misijonsko vsebino. V petek zvečer pa s Katoliško mladino pripravljamo slavilni večer. Teme, ki jih bo odprl Radijski misijon: ko se temelji reda podirajo, kaj more storiti pravični? Izgubljeni in osamljeni, skupaj smo močni, Bog – ovira ali izvor naše svobode? Družina – kraj sprave in odpuščanja, kaj nam je storiti?

Kdaj si nazadnje pomislil na nekoga, ki te varuje?

Lahko noč, moj angel

Radio Ognjišče od ponedeljka do petka, ob 18.53

Angel volje, angel službe, angel druge poti, angel avtomobilskega blatnika … Angeli nas varujejo nevarnosti in nam pokažejo kakšen smerokaz na življenjskih poteh. Kje vse jih srečuje Gregor Čušin in kako prepoznava njihove namige, nam bo zaupal pred prenosom večerne svete maše in v Avdio arhivu ter med podkasti.

Ni učbenika, po katerem bi učil plesa 

Naš gost

Radio Ognjišče v soboto, 25. marca, ob 17.00

Nataša Lovše Pepelnak je plesalka in koreografinja, profesorica športne vzgoje pa tudi žena in mamica. Vodilo “Več znaš, več veljaš” jo je pripeljalo do vrhunskih plesnih uspehov. Prisluhnite pogovoru z voditeljico Majo Morela, ki jo bo vprašala tudi, kako ji uspe usklajevati uspešno kariero z družinskim življenjem.

Kaj je sporočilo letošnjega tedna družine?

Sledi večnosti

Radio Slovenija 1 v soboto,  25. marca, ob 19.00

Ob koncu tradicionalnega tedna družine v Katoliški cerkvi v Sloveniji, ki letos poteka pod geslom Mir se začne v družini, bomo v oddaji Sledi večnosti gostili Heleno Rozman, mamo petih otrok, in Aleša Čerina, očeta štirih otrok, letošnja soustvarjalca tedna družine. Skozi njuno pričevanje bomo spoznali, kako gradita pripadnost in občutek varnosti znotraj družinske celice, kar vodi v ljubezen in mir v družini.

Na tiho nedeljo – s spevom Tenebrae factae sunt

Musica sacra

Radio Slovenija Ars v nedeljo, 26. marca, ob 9.25

Tenebrae factae sunt (Stemnilo se je po vsej zemlji) je responzorij, namenjen za izvajanje v vélikem tednu. Zasnovan je na pretresljivih besedah o Jezusovem umiranju, ki jih najdemo v Novi zavezi Svetega Pisma in iz katerih začutimo vzdušje ob Jezusovi strašni smrti na križu. Besedilo se je ohranilo tudi v navdihujoči glasbi skladateljev različnih glasbenih obdobij, vse do danes.

Prenos sv. maše 

iz Galicije pri Žalcu

Radio Slovenija Ars v nedeljo, 26. marca, ob 10.00

Mašuje župnik Janko Cigala.

Biti mama

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 26. marca, ob 11.35

Praznik Gospodovega oznanjenja nas spomni na zgodovinski dogodek, ko je Marija iz Nazareta postala mati Boga. Kaj danes pomeni »biti mama«? Zakaj materinstvo vse religije obravnavajo kot dragoceno? Nekateri dogodki v življenju ženske preizprašujejo tudi njeno materinskost. K utrditvi poklicanosti pa materam pomagajo v šolah za mamice.

Vloga Marije v občestvu

Sedmi dan

Radio Slovenija Ars v nedeljo, 26. marca, ob 18.05

Mesec marec je mesec v znamenju žena. Spominjamo se tudi brezmadežne device Marije, ki ji je nadangel Gabrijel napovedal, da bo čudežno spočela našega Odrešenika. Kakšno vlogo ima Marija v cerkvenem občestvu, zakaj je toliko cerkva na Slovenskem posvečenih prav njej in kakšen navdih nam je lahko Marijina zgodba? Zakaj je del teologije tudi mariologija?

Nalaganje
Nazaj na vrh