Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: verske oddaje na radiu in televiziji (18.-24. marca)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 17. 03. 2023 / 10:49
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.03.2023 / 11:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: verske oddaje na radiu in televiziji (18.-24. marca)
Zakonca Carmen in Miha Ruparčič bosta gosta oddaje Za življenje na Radiu Ognjišče. FOTO: Barbara Oprčkal

Priporočamo: verske oddaje na radiu in televiziji (18.-24. marca)

Radijske in televizijske oddaje z versko in duhovno vsebino, ki jim boste lahko prisluhnili oz. si jih ogledali v tednu od sobote, 18., do petka, 24. marca. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Drevo z globokimi koreninami in zrelimi sadovi

Teden katoliškega šolstva

Radio Ognjišče od ponedeljka, 20., do petka, 24. marca

Tradicionalno se na Radiu Ognjišče vsako leto v marcu, v postnem času, pridružimo dobrodelnemu projektu v pomoč učencem in dijakom katoliških šol, ki zaradi skromnejših finančnih razmer v družinah ne zmorejo pokriti celotnega stroška šolanja, nekateri tudi bivanja v dijaških domovih. Imenujemo ga kar Teden katoliškega šolstva. V različnih oddajah predstavljamo utrip in delo katoliških šolskih ustanov ter spodbuditi poslušalce k darovanju v solidarnostni sklad za učence iz socialno šibkejših družin. Letos bo ta teden med 20. in 24. marcem. V Svetovalnici bomo govorili o mladih in sodobnih medijih, v Mladoskopu bo z nami vrhunska violinistka, Sobotna iskrica bo pričarala utrip osnovne šole Alojzija Šuštarja, v Pogovoru o … pa bomo govorili na temo varnosti na internetu in spletnih izzivih za mlade. V kvizu Moja generacija se bosta pomerila profesor in osnovnošolka, v Doživetjih narave pa bomo predstavili delavnico z naslovom Odklop za fante. Petkov večer bo glasben in namenjen zbiranju sredstev.

Vloga očeta v družini

Za življenje

Radio Ognjišče v soboto, 18. marca, ob 11.00

V oddaji bodo gostili zakonski par, ki ga delno že poznamo. Miha Ruparčič je bil že večkrat gost Svetovalnic o vzgoji, tokrat pa se nam bo pridružila tudi njegova žena Carmen. Oba sta zakonska in družinska terapevta, delujeta pri Družinskem inštitutu.

Prevajalec, urednik in predavatelj dr. David Movrin

Naš gost

Radio Ognjišče v soboto, 18. marca, ob 17.00

Sogovornik je docent na Oddelku za klasično filologijo v Ljubljani. Študijsko se je izpopolnjeval na dunajski in budimpeški univerzi in v Oxfordu. Leta 2011 je prejel študentsko Prešernovo nagrado, leta 2014 pa nagrado odlični v znanosti. Vodil je številne projekte, gostoval v tujini kot predavatelj. Bil je tudi glavni urednik Celjske Mohorjeve družbe.

Dinamika delovanja farnih občestev

Sledi večnosti

Radio Slovenija 1 v soboto, 18. marca, ob 19.00

Župnik v župniji Limbuš pri Mariboru Andrej Firbas in član pastoralnega sveta župnije ter cerkveni ključar Franci Mulec sta osrednja protagonista izredno razgibanega duhovno-družabnega življenja te velike primestne župnije, ki jo predstavljajo v oddaji.

Vitraj Marije Zavetnice Slovencev v Nazaretu

Posnetek maše in blagoslova iz Svete dežele

Exodus TV v soboto, 18. marca, ob 20.15

V Baziliki Marijinega oznanjenja v Nazaretu je od februarja tudi barvno okno s podobo Marije Pomagaj iz Brezij, ki ga je blagoslovil nadškof Stanislav Zore, izdelal pa Alojzij Čemažar. Pri slovesnosti blagoslova in pri sveti maši sta sodelovala tudi kustos Svete dežele p. Francesco Patton in rektor svetišča Marije Pomagaj z Brezij p. Robert Bahčič. Oglejte si posnetek zgodovinskega dogodka in sodelujte pri sv. maši.

Glasba v čast sv. Jožefu

Musica sacra

Radio Slovenija Ars v nedeljo, 19. marca, ob 9.25

Z vzorno vlogo v Jezusovem življenju si je sv. Jožef že pred več stoletji prislužil praznik in godovni dan, h kateremu se poda tudi primerna glasba. Pomemben del svojega skladateljskega opusa mu je z oratorijsko kantato Sv. Jožef namenil skladatelj Stanko Premrl. Svetnika, ki je tudi zavetnik družine in očetov, pa omenjajo tudi nekatere slovenske ljudske pesmi in umetelne kompozicije.

Službe v Cerkvi

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 19. marca, ob 11.35 

Bogato versko življenje oblikujejo po župnijah posvečene osebe in laiki, vsak po svoji poklicanosti in s svojimi darovi. V skladu z Zakonikom cerkvenega prava in drugimi pravilniki obstajajo za vernike v župnijah različni sveti in službe: ključarji, mežnarji, krasilci, delivci obhajil, organisti, zborovodje, pevci, čistilci … Župniku pomagajo pri upravljanju župnije in pastoralnih dejavnostih. Brez njih si lepih bogoslužij ne moremo predstavljati.

Nalaganje
Nazaj na vrh