Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: radijske in TV verske oddaje (11.-17. marca)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 10. 03. 2023 / 14:07
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.03.2023 / 11:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: radijske in TV verske oddaje (11.-17. marca)
Na gregorjevo prisluhnite gregorianskim koralom in žgolenju pticam v glavi. FOTO: Unsplash

Priporočamo: radijske in TV verske oddaje (11.-17. marca)

Radijske in televizijske oddaje z versko in duhovno vsebino, ki jim boste lahko prisluhnili oz. si jih ogledali v tednu od sobote, 11., do petka, 17. marca. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Človek mora sodelovati z Bogom in ga dati na prvo mesto

Naš gost

Radio Ognjišče, v soboto, 11. marca, ob 17.00

Marijan Markežič je zelo priljubljen duhovnik med zamejci na Goriškem. Je dekan štandreške dekanije in župnik Slovenskega pastoralnega središča v Gorici, duhovnije svetega Ivana, ki letos praznuje 50-letnico. Mlada leta je preživel na Koprskem, deloval je na karitativnem in humanitarnem področju, bil povezan z revijo Ognjišče in msgr. Francem Boletom. Leta 1976 je bil posvečen v duhovnika, v Gorico je prišel leta 1979. Ves čas biva v Mladinskem domu in mladostniški duh je pri njem še kako zaznaven. Ogromno stikov ima z mladimi in družinami, pa tudi drugimi. Prav posebna vez z otroki je revija Pastirček, ki izhaja že 77 let. Marijan Markežič je njen dolgoletni urednik. Poudarja, da so nepogrešljivi gradniki revije otroci, starši in dejavni učitelji. Naš gost ima tudi gradbeniško žilico. Obnova Katoliškega doma v Gorici, zdaj Kulturnega centra Lojze Bratuž, pa senika v Žabnicah v Kanalski dolini, obnova cerkva in prosvetnih domov … vse to je nastalo po njegovem prizadevanju in konkretnem delu. Poudarja tudi pomen dobro strukturirane manjšinske skupnosti. “Če postaviš Boga na prvo mesto, lažje “postaviš” vse druge ljudi in stvari na pravo mesto,” še pove sogovornik.

Izseljenski duhovnik Izidor Pečovnik-Dori

Sledi večnosti

Radio Slovenija 1 v soboto, 11. marca, ob 19.00

Na pepelnično sredo smo v berlinski župniji svete Elizabete, kjer domuje tudi slovenska katoliška misija, obiskali upokojenega župnika Iztoka Pečovnika- Dorija. Kljub upokojitvi, mu dela v štirih nemških župnijah ne zmanjka. Čas pa najde tudi za srečanja s Slovenci iz Berlina in dela severne Nemčije. V oddaji Sledi večnosti bo duhovnik Izidor Pečovnik premišljeval o postnem času, o migrantih in njihovih duhovnih potrebah, pa slovenskih izseljencih in o lastnih izkušnji zdomstva. Oddajo pripravlja Alen Jelen.

30 let Slovenske škof. konference v službi evangelija in človeka

Pogovor

Exodus TV v soboto, 11. marca, ob 20.15

Voditelj dr. Aleš Maver se bo pogovarjal s profesorjem zgodovine na teološki fakulteti v Ljubljani dr. Bogdanom Kolarjem. Slednji je avtor zbornika ob 30. letnici Slovenske škofovske konference. Cerkvi v Sloveniji praznuje velik jubilej SŠK, kar bomo obeležili z več oddajami na to temo.

Na gregorjevo – z gregorijanskim koralom in žgolenjem ptic v glasbi 

Musica sacra

Radio Ars v nedeljo, 12. marca, ob 9.25

Bliža se pomlad, na kar nas opozarja tudi ljudski praznik gregorjevo. Narava se prebuja in na to namiguje tudi ime Gregor, ki pomeni »sem buden, čuječ, živim …«. Cerkev je sicer leta 1969 njegov god iz 12. marca prenesla na 3. september, na dan njegovega škofovskega posvečenja. A ptički se še vedno ženijo in pojejo spomladi, papež sv. Gregor Veliki pa je bil, kot ptički, povezan s petjem, glasbo – zaslužen je za ureditev cerkvenega petja oz. za izbor koralnih napevov, ki jih danes poznamo kot gregorijanski koral.

Sv. maša

Prenos

Radio Ars v nedeljo, 12. marca, ob 10.00

Prenos sv. maše iz župnije Semič. Maševal bo župnik Luka Zidanšek.

Pravi pomen dobrodelnosti

Sedmi dan

Radio Ars v nedeljo, 12. marca, ob 18.05

Smo v postu, ki je čas sprememb in zato bomo spregovorili o dobrodelnosti. Tudi ta je v tem obdobju zelo pomembna. Jezus nas uči da moramo biti v oporo ubogim in zapostavljenim. V postnem času je prava priložnost, da spoznamo pravi pomen teh dejanj. V studio bodo povabili ravnatelja študentskega Vincencijevega doma v Ljubljani teologa, lazarista Roka Žlendra. Oddajo pripravlja Matjaž Vidmar.

Celoten spored radijskih in televizijskih vsebin je na voljo v prilogi Naša družina.

Kupi v trgovini

Očetovsko srce Boga
Duhovna rast
12,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh