Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Proces proti katoliškemu blogerju v Vietnamu preložen

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 07. 2013 / 07:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Proces proti katoliškemu blogerju v Vietnamu preložen

Proces proti katoliškemu blogerju v Vietnamu preložen

Uradno je aktivist obtožen davčne utaje; pod krinko finančnih nepravilnosti se v Vietnamu borijo proti političnim nasprotnikom.

Proces proti nekemu katoliškemu blogerju v Vietnamu je preložen za nedoločen čas. Oblasti v Hanoju so svojo odločitev utemeljile z boleznijo pristojnega sodnika na ljudskem sodišču, kot je včeraj poročala nemška katoliška agencija KNA.

42-letnega spletnega aktivista Josepha Le Quoc Quana so aretirali 27. decembra lani. Quan je pri britanski medijski hiši BBC izrazil kritiko zaradi v ustavi zagotovljenega prednostnega položaja vietnamske komunistične partije. Uradno je aktivist obtožen davčne utaje.

Pred načrtovanim začetkom procesa so mednarodne organizacije za človekove pravice in katoliške organizacije zahtevale izpustitev Quana. Družina obtoženega vladi v izjavi, ki so jo objavili na svetovnem spletu, očita, da z obtožbo želi zgolj utišati svojega kritika. Po navedbah organizacij za človekove pravice so tožbe zaradi davčnih utaj v Vietnamu običajno sredstvo za boj proti političnim nasprotnikom. Quanu v primeru obsodbe grozi do sedem let zapora in visoka denarna kazen.

Vir: Kathpress

Foto: splet


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh