Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Proces Vatileaks: Informatik se bo pritožil na razsodbo

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 21. 11. 2012 / 06:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Proces Vatileaks: Informatik se bo pritožil na razsodbo

Claudio Sciarpelletti ni pripravljen sprejeti obsodbe na dva meseca pogojne zaporne kazni.

Računalniški tehnik Claudio Sciarpelletti, ki je bil v aferi Vatileaks obsojen na dva meseca pogojne zaporne kazni, je vložil pritožbo na razsodbo vatikanskega sodišča. Poročanje italijanskih medijev so za avstrijsko tiskovno agencijo Kathpress potrdili tudi pri vatikanskem tiskovnem uradu.

Uslužbenec vatikanskega državnega tajništva je bil v začetku novembra na prvostopenjskem sodišču zaradi podpore pri kaznivem dejanju obsojen na dva meseca pogojne zaporne kazni. Sciarpelletti je po navedbah sodišča zaradi nasprotujočih si izjav med poizvedovanjem v primeru proti nekdanjemu papeževemu majordomu Paolu Gabrieleju oviral delo sodišča. Na ta način je podprl krajo zaupnih papeževih dokumentov. Sciarpelletti pa ni bil obtožen neposrednega sodelovanja pri dejanju. Paolo Gabriele je bil v začetku oktobra obsojen na osemnajst mesecev zaporne kazni.

Sciarpellettijev odvetnik naj bi po navedbah italijanskih medijev pritožbo na razsodbo že vložil, saj je zakonski rok v tovrstnem postopku tri dni po izreku kazni. Zagovorniki zahtevajo oprostitev svoje stranke. Naslednji sodni proces bo na vatikanskem prizivnem sodišču, kjer delujejo tudi duhovniki.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh