Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prva obletnica delovanja vatikanske spletne strani – Pope2you

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 21. 01. 2010 / 09:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prva obletnica delovanja vatikanske spletne strani – Pope2you

Portal v petih jezikih uporabnikom omogoča, da bolje spoznajo papeža, njegovo delo in sporočilo s pomočjo tehnoloških pripomočkov, kot so Facebook, iPhone, Youtube in Flickr

Spletna stran za mlade Pope2You (http://www.pope2you.net/) bo v soboto, 23. januarja 2010, praznovala prvo obletnico delovanja. Gre za portal v petih jezikih, ki uporabnikom omogoča, da bolje spoznajo papeža, njegovo delo in sporočilo s pomočjo tehnoloških pripomočkov, kot so Facebook, iPhone, Youtube in Flickr. Na njem si je mogoče ogledati video novice o papežu na YouTube in iPhone, poslati virtualne razglednice po Facebooku s papeževimi fotografijami in sporočili, deliti z drugimi fotografije in sporočila na socialni mreži Flickr ter si video posnetke iz Vatikana ogledati v živo.

Portal je začel delovati v povezavi z lanskoletnim 43. svetovnim dnevom sredstev družbenega obveščanja na temo: 'Nove tehnologije, novi odnosi. Spodbujati kulturo spoštovanja, dialoga in prijateljstva'. Nove tehnologije najobširneje uporabljajo prav mladi, ki se jih je zato prijel vzdevek 'digitalna generacija'. Po besedah predsednika Papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja nadškofa Claudia Maria Cellija, ki je pobudnik portala, želijo nove tehnologije uporabiti za 'vzpostavitev novih oblik odnosov z mladimi' in uresničiti papeževo željo po komuniciranju z mladimi ter jim 'posredovati sporočilo upanja in veselja'.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh